šport TV 1 logo
20:25 V ŽIVO
Atalanta - Milan Serie A
šport TV 2 logo
18:55 V ŽIVO
Polfinale: Barcelona - Tenerife Španski kraljevi pokal
šport TV 3 logo
19:25 V ŽIVO
Nexe - Hannover-Burgdorf EHF pokal

V Oberstdorfu prve tekme v smučarskih poletih to zimo

Avtor: Marko Premrl

Od danes do petka bodo na letalnici v nemškem Oberstdorfu na sporedu prve tri tekme svetovnega pokala v smučarskih poletih to zimo. Slovenijo bo v Nemčiji zastopalo sedem letalcev, ekipa se je, kot je povedal selektor Gorazd Bertoncelj, zaradi bolezni v domačem taboru izoblikovala kar sama. Nosilec je Timi Zajc, četudi bo prvič nastopil na poletih.

Komaj 18-letni Zajc, najboljši slovenski skakalec to sezono, ki se je minuli vikend v Sapporu povzpel na zmagovalni oder, bo prvič v karieri tekmoval na letalnici, saj je bil doslej še premlad. Ne glede na to, je mladi skakalec optimističen in si želi nadaljevati v takšnem slogu kot do zdaj.

“Kakšnih posebnih ciljev nimam, saj bom, kot veste, prvič nastopil na letalnici. Pred očmi imam le, da je prvi skok treba nekako preživeti, potem pa bo, vsaj upam, steklo,” je pred odhodom v Oberstdorf dejal Zajc.

Poleg Zajca je Bertoncelj na prve polete sezone odpeljal še Anžeta Laniška, Anžeta Semeniča, Domna Prevca, Jurija Tepeša in Žigo Jelarja, kot zadnji se je ekipi pridružil še Tilen Bartol, saj je Jernej Damjan zbolel. Še vedno bo manjkal Peter Prevc, ki po predčasnem umiku z novoletne turneje vadi v Kranju pod budnim nadzorom Janija Grilca in Matevža Šparovca ter odpravlja napake.

Slovenska vrsta ima za vikend visoke cilje. “Želimo si ponoviti minuli konec tedna v Sapporu, s tem bi bili zelo zadovoljni. Če pa bo priložnost, pa lahko dosežemo še kaj več,” je pred potjo v Nemčijo napovedal Bertoncelj.

Prva tekma na letalnici Heinija Klopferja se bo s prvo serijo začela ob 16.10, preostali dve ob 16. uri.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Priporočamo še

1

BLOG: Poker, ki te lahko drago stane...Več

2

BLOG: Evropski pokali kmalu brez pravila zadetka v gosteh?...Več

3

Kako je Vinícius Júnior zavzel svoje mesto na belem dvoru?...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Kopitar o Dončiću: Ne obnaša se kot devetnajstletnik...Več

2

POTEZA LETA: Vratarka ubranila, čeprav žoge sploh ni videla (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Huda poškodba Birse, ki si je zlomil kar dve kosti...Več