single
[15]
146809

V Oberhofu od Slovencev najboljši Fak, do točk tudi Klemenčičeva

Avtor: Klemen Verlič
7. 1. 2022, 20.17

S sprintom v Oberhofu so se tekmovalno v olimpijsko leto 2022 podali tudi biatlonci in biatlonke. V slovenski reprezentanci sta bila najboljša Jakov Fak z 18. in Polona Klemenčič s 36. mestom.

Vreme na uvodni tekmi olimpijskega leta 2022 v nemškem Oberhofu ni bilo prav nič prijazno do tekmovalcev. Megla, sneg in veter so pospremili prvi sprint za svetovni pokal v novem letu. V težkih razmerah je bilo potrebno imeti tudi nekaj sreče, saj je veter pihal v sunkih. Prvi so s svojo tekmo opravili fantje, nastopilo pa je pet Slovencev.

Startali so Jakov Fak, Klemen Bauer, Miha Dovžan, Lovro Planko in Rok Tršan. V zelo zahtevnih razmerah se je odlično na strelišču znašel Fak, ki je bil eden izmed redkih tekmovalcev z desetimi zadetimi streli. Kljub izvrstnemu nastopu na strelišču pa ni imel svojega najboljšega tekaškega dneva, tako da je pristal na 18. mestu.

“S streljanjem sem zadovoljen, s tekom nisem, ampak trenutno je situacija taka, kot je. Trudim se narediti čim več s tem, kar je trenutno na razpolago. Poskušam vsako tekmo iztisniti maksimum iz sebe, a zaenkrat še ne gre tako, kot bi hotel. Morda bo že v nedeljo drugače. Sem pa danes zadovoljen s streljanjem in upam, da bom tako streljal tudi v nedeljo,” je imel mešane občutke Fak.

Le tri sekunde je od novih točk ločilo Klemena Bauerja, ki je zasedel 43. mesto. Bauer je moral trikrat v kazenski krog, enkrat je zgrešil leže in dvakrat stoje, kjer je streljal zelo hitro in morda celo malce preveč tvegano. V težkih razmerah je nov spodbuden nastop uspel mlademu Planku, ki se je znova uvrstil med najboljših 60 in posledično na nedeljsko zasledovano tekmo, bil je 52. Planko je na žalost moral v dva kazenska kroga po streljanju stoje, leže pa je zadel vse tarče. Povsem enak strelski izkupiček kot Planko je imel tudi Miha Dovžan, ki pa danes tudi ni bil razpoložen tekaško in se je moral zadovoljiti s 64. mestom. Rok Tršan je z zgolj enim zgrešenim strelom stoje zasedel 78. mesto.

Do prve zmage v letu je prišel Rus Alexandr Loginov, ki je za 6,5 sekunde prehitel Francoza Emiliena Jacquelina. Rus je zgrešil zgolj en strel stoje, medtem ko je moral Francoz v dva kazenska kroga. Na vsakem postanku je zgrešil enkrat. Tretji je bil Norvežan Sturla Holm Laegreid, ki je tudi moral v en kazenski krog in sicer leže.

Vreme se ni bistveno spremenil tudi za žensko tekmo, na kateri je še eno solidno predstavo prikazala Klemenčičeva. S startno številko 54 je prikazala zelo dober strelski nastop, zgrešila je le en strel leže in vse skupaj je zadostovalo za druge točke v letošnjem letu, saj je tekmo zaključila na 36. mestu. Zelo borbeno sta nastopili tudi Kaja Zorč in Nika Vindišar. Kaja Zorč je bila z dvema zgrešenima streloma 74., Vindišarjeva pa je morala v tri kazenske kroge, zasedla pa je 89. mesto.

“S svojo tekmo sem zadovoljna. Tekaško vem, da mi ta proga tukaj v Oberhofu ne ustreza najbolj, ampak sem zelo vesela za strelski nastop, kako sem opravila. Zelo se veselim novih točk in mislim, da je to dobra popotnica za naprej,” se je točk veselila Klemenčičeva.

Do nove zmage v svetovnem pokalu je prišla Norvežanka Marte Olsbu Roeiseland, ki je za 7,1 sekunde prehitela Belorusinjo Hano Sola in Francozinjo Julio Simon, ki sta si delili drugo mesto. Norvežanka in Francozinja sta sicer morali v en kazenski krog, Belorusinja pa v dva, a je bila nekoliko hitrejša na progi.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Blešči se od zlata! Šampion Verstappen predstavil svojo novo opremo (VIDEO)...Več

2

Smučar ali hokejist? Kako se je Blažič odločil za poklic košarkarja (video)...Več

3

Zoran Dragić: Ob povratku je bilo kar malo čudno, imam pa veliko motivacijo...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Dobrodelni Memorial Milana Ščulca pripadel Kopru...Več

2

Luka Modrić, ubrani mojster neskončne simfonije...Več

3

Prva violina HRC Honde začela s pripravami na novo sezono (FOTO)...Več