single
[2]
140214

V nemškem pokalu pravi šok, protagonist pa ekipa iz Münchna

Avtor: Kenny Jan
27. 10. 2021, 10.09

Tekmovanje v nemškem DFB pokalu se še ni niti dobro začelo, pa smo že doživeli prvo veliko presenečenje. Nemški tretjeligaš 1860 München je premagal drugoligaški Schalke, ki se bori za vrnitev med nemško elito, in se uvrstil v naslednji krog.

Na stadionu Grünwalder v Munchnu je bil končni rezultat 1:0 v korist domače zasedbe, gledalci pa so odločilni zadetek videli že v 5. minuti. Navijače je v evforijo pognal Stefan Lex.

Po doseženem golu bi morda pričakovali, da bo pobudo prevzel Schalke, Munchen pa se pomaknil nazaj in se osredotočal na protinapade. A stvari še zdaleč niso potekale v tej smeri. ”Die Löwen” je še naprej vršil visok pritisk in povzročal ogromno preglavic gostom pri organizaciji napadov.

Že v 20. minuti bi semafor lahko kazal rezultat 2:0, a je Schalke rešil okvir vrat. Že na samem začetku tekme se je videlo, da si tretjeligaš, kljub slabemu uvodu v sezono, bolj želi zmage in napredovanja v naslednji krog tekmovanja.

Takoj na začetku drugega polčasa je Schalke šel ”z dežja pod kap”. Branilec Malick Thiaw je zaradi nepremišljene poteze prejel rdeči karton, številčna premoč na igrišču pa je bila samo voda na domači mlin.

Zagotovo ne najboljša popotnica za nadaljevanje sezone za nogometaše iz Gelsenkirchna, ki si po lanski katastrofi letos zelo želijo vrnitve med nemško elito.

Foto: Angelika Warmuth via Guliver

 

Zadnje video vsebine

1

Omić: Vrnil sem se v najlepšo dvorano (VIDEO)...Več

2

Neverjetna trojna obramba vratarja Regensburga! (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Sporna enajstmetrovka za zmago Bayerna...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Šimundža: Nisem nezamenljiv, v stilu mariborske šole si sam nalagam pritisk...Več

2

VIDEO: Šport TV, Olimpija in Mura v akciji “30 sekund ti lahko reši življenje”...Več

3

NAPOVED TEDNA: Začetek na ledu, konec v Celju...Več