single
[1176]
169587

V nedeljo bomo dobili državne prvake v motorkosu

Avtor: Klemen Verlič
8. 9. 2022, 14.45

Tekmovalci, ki se potegujejo za točke odprtega državnega prvenstva Slovenije v motokrosu, se bodo v nedeljo pomerili zadnjič v letošnji sezoni.

Steza bo zelo razgibana in sodi med tiste, ki jim radi pravijo “proga stare šole”. Morebitne padavine, ki so napovedane za četrtek in petek, bodo zagotovo v pomoč pri pripravi proge. Če potem v nedeljo dežja ne bo, utegnejo biti pogoji za tekmovanje izvrstni. Tudi v primeru dežja bo teren pripravljen in dirka ne bi smela biti pod vprašajem.

Pred gledalci in navijači se bo predstavil tudi član domačega društva Jan Pancar, ki je pretekli konec tedna končal s svetovnim prvenstvom v razredu MX2. Na dirko prihaja v vlogi enajstega na svetu v tem razredu in tudi okronan z naslovom najboljšega v odprtem italijanskem prvenstvu v razredu Prestige. To bo za slovenske ljubitelje motokrosa lepa priložnost, da v živo na delu vidijo voznika, ki sodi v sam vrh svetovnega motokrosa.

Pred zadnjo preizkušnjo sezone sta znana prvaki v dveh od sedmih kategorij za državno prvenstvo. To pomeni, da lahko tokrat na progi Cukarca pričakujemo številne zanimive boje, ki bodo odločali o naslovih najboljših v slovenskem prvenstvu. V kategoriji MX65 najbolje kaže Alexu Novaku (AMD Brežice), ki ima po petih dirkah zajetnih 30 točk prednosti, a drugouvrščeni Tai Vidović (AMTK Koper) bo zanesljivo želel pokvariti načrte Novaku.

Lukas Osek (Motocross-SKI Gajser team) v kategoriji MX85 bo poskušal nadoknaditi zaostanek desetih točk za Miho Vrhom (MX Bistrc). Slednji je pretekli konec tedna na radizelski progi dvakrat odpeljal zelo suvereno in bo tudi tokrat v vlogi favorita.

Tudi med vozniki v kategoriji MX125 je še vse odprto. V najboljšem položaju je Žan Oven (AMD Šentvid pri Stični), ki bo na domači progi verjetno zelo motiviran. Vendar Tilen Demšič (AMD Orehova vas), ki je drugi v skupnem seštevku, se bo na vso moč trudil izničiti 14 točk zaostanka v skupnem seštevku.

Luka Milec (AMD Orehova vas) je v razredu MX2 že državni prvak, a njegov motiv je jasen. Sezono na slovenskih motokros dirkah bo želel končati nepremagan ter tako v velikem slogu potrditi, da je letos prepričljivo najboljši v tej kategoriji.

Tudi v najmočnejšem razredu MX Open je prvak znan. To je Peter Irt (AMD Irt brothers), ki bo tokrat zadnjič vozil za točke državnega prvenstva, saj je pred časom objavil, da končuje tekmovalno pot. Zanesljivo se bo skušal od tekmovanj posloviti v čim lepši luči, a ob napovedanem nastopu Jana Pancarja ga bržčas čaka izjemno težka naloga, če se bo želel prebiti na koncu na najvišjo stopničko na zmagovalnem odru.

Foto: Sportida.com
Vir: AMZS

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: SŽ Olimpija na prvi domači tekmi točke predala Celovcu...Več

2

VIDEO: Kako ne začeti tekme? Predava Las Vegas...Več

3

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

2

Union Berlin: Novi nemški vladar?...Več

3

Tekma med Muro in Olimpijo dobiva tretji polčas: Riera na družbenem omrežju odgovarja Čontali (FOTO, VIDEO)...Več