single
[2759]
123364

V Munchnu si na tekmah evropskega prvenstva želijo gledalce

Avtor: Klemen Verlič
12. 4. 2021, 22.22

Nemško mesto München v tem trenutku zaradi zdravstvenih razmer na Bavarskem ne more zagotoviti, da bo lahko na evropskem nogometnem prvenstvu med 11. junijem in 11. julijem stadion Allianz Arena sprejel določeno število navijačev, poroča nemška tiskovna agencija dpa. To je danes v izjavi za javnost sporočil župan Münchna Dieter Reiter.

Evropska nogometna zveza (Uefa) si želi na prvenstvu vsaj v določenem obsegu napolniti tribune v vseh 12 mestih, ki bodo gostila prvenstvo. Stadione, na katerih gledalcev zaradi zdravstvenega položaja v državi oz. mestih ne bo, bi lahko Uefa zamenjala, piše dpa.

Župan Münchna je sicer izjavil, da bi na Allianz Areni tudi sam rad videl navijače, ki bi spodbujali domačo reprezentanco na treh tekmah skupinskega dela in na morebitni četrtfinalni tekmi, a garancij v tem trenutku ne more podati.

Osem mest je Uefi že poslalo načrte za določeno število navijačev na stadionih. Sankt Peterburg (Rusija), Baku (Azerbajdžan), Budimpešta (Madžarska), London (Velika Britanija), Glasgow (Škotska), Amsterdam (Nizozemska), Bukarešta (Romunija), Koebenhavn (Danska) so se zavezali vsaj k 25-odstotno napolnjenim tribunam.

Poleg Münchna Uefa čaka še na končno odločitev Rima (Italija), Bilbaa (Španija) in Dublina (Irska). Omenjena mesta morajo načrte krovni nogometni zvezi na stari celini predati do 19. aprila.

Tekme evropskega nogometnega prvenstva si boste poleti lahko ekskluzivno ogledali na ŠPORT TV! 

Foto: Guliver/Getty Images
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Gajser ekskluzivno za Šport TV: ”Občutek, ko imaš svojo progo, je fenomenalen” (VIDEO)...Več

2

Med množico Francozov po derbiju Ligue 1 pretep dveh italijanskih reprezentantov (VIDEO)...Več

3

Po enajstih letih črno-modra navijaška norija na ulicah Milana (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

“Inter do naslova? Seveda, če pa so pripeljali mene”...Več

2

Andrea, kaj ti je bilo tega treba?...Več

3

Marotta provocira Juventine: Komaj čakam, da pridem v Torino kot prvak...Več