šport TV 1 logo
16:25 V ŽIVO
Club Brugge - Sporting Charleroi Belgijska liga
šport TV 2 logo
16:30
Spal - Fiorentina Serie A
šport TV 3 logo
15:55
PSG - Angers Ligue 1

V mehurčku bi lahko potekala tudi naslednja sezona NBA

Avtor: Klemen Verlič
29. 7. 2020, 19.51

Tako imenovani mehurček, v katerem se trenutno nahajajo košarkarji severnoameriške lige NBA, bi lahko postal stalnica tudi v sezoni 2020/21, je v pogovoru za ESPN dejala direktorica združenja profesionalnih košarkarjev lige NBA Michele Roberts.

Robertsova je dejala, da bi lahko bil “mehurček nujen, da bi prihodnjo sezono sploh izpeljali”. V pogovoru za ameriški medij ESPN je pozdravila nadzorovano okolje, v katerem doslej ni bilo zabeleženih pozitivnih testov in ki ni prineslo drugih večjih težav.

V ligi NBA niso zabeležili pozitivnih testov že tri tedne, nekateri igralci, ki so bili pozitivni, pa so morali v karanteno preden so se podali v Orlando, kjer bo potekal zaključek sezone.

“Nisem kot predsednik Trump, ki verjame, da bo virus v dveh tednih izginil. Molim pa, da se bomo za začetek prihajajoče sezone spoprijemali z drugačnimi okoliščinami, ki nam bodo dopuščale normalno igranje košarke,” je dejala Robertsova.

“Poznam le to, kar se dogaja zdaj. Zato se lahko zgodi, da bo ‘mehurček’ edini možni način za igranje košarke, če se položaj ne spremeni,” je še dodala Robertsova, ki se sicer zaveda, da igralci tako celotne sezone brez svojih družin ne bi mogli odigrati.

Je pa presenečena, da v Orlandu vse deluje tako dobro in da bodo na svoj račun zaradi odlične zdravstvene in ostale oskrbe prišli tako igralci na Floridi kot navijači pred televizijskimi ekrani.

Letošnja sezona lige NBA se bo sicer nadaljevala v noči iz 30. na 31. julij s tekmama med New Orleans Pelicans in Utah Jazz ter z mestnim obračunom obeh moštev iz Los Angelesa, Lakers proti Clippers.

Foto: Guliver/Getty Images
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Zlatan najprej “zamočil”, nato razparal mrežo Cagliarija...Več

2

VIDEO: Pot Iličića od neprepričljivega Palerma do dominantne Atalante...Več

3

VIDEO: PSG po enajstmetrovkah do domače trojne krone...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Posterji Iličića preplavili Bergamo...Več

2

Bomba iz Anglije: Ronaldo se je dogovoril z Newcastlom!...Več

3

Tri tedne pred nadaljevanjem MXGP sezone Gajser trenira na vso moč (VIDEO)...Več