pismo ikona
šport TV 1 logo
02:45
Empoli - Genoa Serie A
šport TV 2 logo
03:10
Reims - Strasbourg Ligue 1
šport TV 3 logo
03:00
Tampa Bay - Boston NHL

V mariborskem atletskem klubu šokirani po razkritju dopinške preiskave pri dveh članih

Avtor: Marko Premrl
4. 4. 2018, 20.52

Atletsko društvo Štajerska Maribor se je odzvalo na policijsko preiskavo domnevnega nedovoljenega prometa s prepovedanimi poživili, pri čemer so potrdili, da sta dve osebi v preiskavi povezani z njihovim klubom. Klubski predstavniki so nad dogajanjem šokirani in zanikajo povezavo z dopingom, saj naj bi osebi delovali samostojno.

Ruski "dopingiranci" bodo imeli svoje tekmovanje

Ruski "dopingiranci" bodo imeli svoje tekmovanje

V klubu so se na novinarski konferenci odzvali na razkritja, da so mariborski kriminalisti v sklopu dlje časa trajajoče preiskave domnevnega prometa s prepovedanimi poživili opravili tri hišne preiskave in pridržali dve osebi. Pri tem sta po besedah predstavnikov kluba dve v preiskavo vpleteni osebi povezani s klubom.

“Povedati moram, da smo popolnoma v šoku. Najbolj smo v šoku, ker se ime kluba uporablja v tem kontekstu,” je na novinarski konferenci povedala Maja Bezjak, ki v AD Štajerska Maribor dela kot trenerka. “Kot klub, kot upravni odbor se ograjujemo od teh dejanj in imamo ničelno toleranco do tega,” je povedala.

Časnik Večer je danes poročal, da naj bi bil eden od vpletenih v preiskavi trener v klubu Igor Šalamun, drugi pa zdravstveni delavec v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor. Pri tem v AD Štajerska Maribor pravijo, da je trener deloval samostojno v sklopu skupine rekreativcev, katere član je tudi omenjeni zdravstveni delavec.

Predstavniki kluba so poudarili še, da sta oba domnevno vpletena delovala samostojno. “Pri trenerju gre za posameznika, ki je povezan s klubom toliko, da vodi rekreativno skupino in člane, ki samo tekmujejo pod našim imenom,” je dejala Bezjakova. Poudarila je, da je omenjeni trener del trenerskega štaba kluba, a izključno za to skupino, ki ima okoli 30 članov, ne sodeluje pa v nobenem programu ali izvršnem organu kluba.

Po besedah predsednika kluba Darjana Murka je domnevno vpleteni v preteklosti treniral tudi poklicne atlete oziroma takšne z omembe vrednimi rezultati, a da je vedno deloval samostojno. “Zdaj vrhunskih rezultatov ni več, ostali so samo rekreativci,” je še dodal.

Šalamun je med drugim tudi nekdanji vrhunski atlet in je lastnik četrtega časa v zgodovini slovenskega maratona: na 42 km je 7. februarja 1993 tekel 2:15:17, pred njim pa so na večni lestvici le Roman Kejžar (2:11:50), Miro Vindiš (2:13:39) in Primož Kobe (2:14:50).

Kot je še dejala Bezjakova, hišnih preiskav pri drugih klubskih trenerjih ni bilo. Murko je pri tem zatrdil, da so v klubu pripravljeni sodelovati v policijski preiskavi.

Glede ukrepov na ravni kluba pa Murko pravi, da bodo poklicali oba na zagovor, pri tem pa bodo počakali na končne izsledke organov pregona. “Sklicali bomo sejo upravnega odbora zaradi tega dogodka. Poklical bom tudi člane skupine, ki so trenirali pod vodstvom tega trenerja,” je še povedal Murko.

Večer je na svoji spletni strani še poročal, da so kriminalisti več mesecev izvajali prikrite preiskovalne ukrepe, ker so zdravstvenega delavca sumili, da je v UKC Maribor kradel kemične substance in jih nato na črnem trgu prodajal kot poživilo v športu. Njegov največji odjemalec naj bi bil omenjeni trener.

Priporočamo še

1

VIDEO: Hrvaški Messi za Rijeko zabil dva evrogola...Več

2

VIDEO: Matevž Irt in njegova Francesca...Več

3

VIDEO: Hokejska akademija je zadetek v polno!...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser svoji Špeli naročil: Na Baliju moramo imeti tudi …...Več

2

Prepelič dobil bitko z Realom, s starim prijateljem prihaja v Ljubljano...Več

3

Gajser v ekskluzivnem intervjuju pred navijači: Nimam besed, neverjetni so! (VIDEO)...Več