pismo ikona
šport TV 1 logo
08:45
Hellas Verona - Udinese Serie A
šport TV 2 logo
08:45
Sampdoria - Benevento Serie A
šport TV 3 logo
07:45
Bordeaux - Nice Ligue 1

V ligi NFL več klubov napovedalo prisotnost gledalcev

Avtor: Aljaz Pirnat
13. 8. 2020, 11.56

V ligi ameriškega nogometa NFL je več klubov napovedalo prisotnost gledalcev na tekmah. Med zadnjimi so Dallas Cowboys, ki se ponašajo z največjim stadionom v ligi.

Vodstvo lige je v svojih pravilih za igranje lige prepustilo klubom odločitev o tem, ali bodo na stadionih dovolili gledalce, v vsakem primeru pa bodo ti morali spoštovati pravila o varni medsebojni distanci in obvezno nošenje mask ter tudi vse lokalne predpise.

Lastnik Dallas Cowboys Jerry Jones je tako v sredo napovedal, da bo njegov klub odprl vrata za gledalce. “Zadovoljen sem, da imamo dobro poučeno javnost in da bodo navijači lahko obiskali tekme in uživali v varni izkušnji, varnost pa bo zagotovljena tudi našim igralcem,” je povedal Jones.

Dallasov stadion ima maksimalno kapaciteto 105.000 ljudi in številne VIP-prostore, kar naj bi po besedah Jonesa dovoljevalo več načinov za zagotavljanje ustreznega distanciranja. Koliko gledalcev si bo lahko ogledalo tekme, pa zaenkrat ostaja uganka.

Pred tem je Atlanta postala prvi klub v ligi NFL, ki je napovedal prisotnost gledalcev. V domači dvorani, ki premore 71.000 sedežev, bo dovolila med 10.000 in 20.000 gledalcev.

Klubi pa so poleg predpisov NFL omejeni tudi na predpise posameznih zveznih držav. Tako so vsa moštva iz zvezne države New York (New York Giants, New York Jets in Buffalo Bills) zaradi prepovedi obiska tekem že napovedale, da bodo njihove tekme potekale brez gledalcev.

Večina klubov bo svoje odločitve o prisotnosti gledalcev napovedala v naslednjih dneh in tednih, saj je pričakovati, da bodo lokalne oblasti v tem času še prilagajale ukrepe za športne prireditve.

Začetek rednega dela sezone v ligi NFL je na sporedu 10. septembra.

Foto: Guliver/Getty Images

Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Kaja Eržen: V Rimu uživa, z Džekom kar “po naše”...Več

2

Pancar: Pokazal sem, da sem konkurenčen za TOP 10...Več

3

VIDEO: Ko ne veš, kaj bi … lobaš...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Herlings šokiral: Ničesar nisem čutil od pasu navzdol...Več

2

BLOG: Eksperiment? Da, a z enormnimi možnostmi za uspeh!...Več

3

Nove smernice za 11-metrovke: Igralci niso pingvini!...Več