pismo ikona
šport TV 1 logo
05:00
Milan - Fiorentina Serie A
šport TV 2 logo
05:00
Bologna - Crotone Serie A
šport TV 3 logo
05:00
Lyon - Reims Ligue 1

V Leviju Meta Hrovat, Ana Bucik in Neja Dvornik

Avtor: Marko Premrl
12. 11. 2020, 15.29

Po enomesečnem premoru se bo v Leviju na Finskem nadaljeval svetovni pokal v alpskem smučanju. Tokrat bodo v božičkovo deželo in deželo severnih jelenov odpotovale zgolj alpske smučarke, ki bodo v tekmovalnem mehurčku opravile dva slaloma za točke svetovnega pokala. V Levi se bodo odpravile tudi tri Slovenke Meta Hrovat, Ana Bucik in Neja Dvornik.

Ana Bucik

Mednarodna smučarska zveza (Fis) je danes ženskima tekmama v Leviju prižgala zeleno luč, potem ko je snežni kontrolor izdal pozitivno mnenje o kakovosti snežne podlage. Slalomski preizkušnji bosta na sporedu 21. in 20. novembra.

V slovenskem smučarskem taboru so potrdili, da bo imela Slovenija na Finskem tri predstavnice. Z začetkom sezone sta lahko najbolj zadovoljni Hrovatova in Bucikova. Hrovatova je uvodni veleslalom na ledeniku Rettenbach nad Söldnom končala na šestem mestu, Bucikova pa je bila 21. Dvornikova je ostala brez točkovnega izkupička. Enako Tina Robnik, ki sicer tekmuje le v veleslalomu.

Lanski slalom v Leviju je dobila Američanka Mikaela Shiffrin, moškega pa Norvežan Henrik Kristoffersen. Slovenke so ostale brez uvrstitve med najboljših trideset.

Po Leviju bo sledil postanek v Lechu v Avstriji, kjer so zaradi pomanjkanja snega žensko in moško preizkušnjo v paralelnem veleslalomu preložili. Tekmi bodo skušali izpeljati 26. in 27. novembra.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Rupnik znova uprizoril Messija...Več

2

Pozabite “panenko”: To je čudežna 11-metrovka, ki bi šokirala vse vratarje sveta (VIDEO)...Več

3

Bohar in Jurčević z Osijekom zrušila Dinamo in potrdila visoke apetite (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

BLOG: Mesto, kjer se otroci rojevajo z vratarskimi rokavicami...Več

2

Narobe svet: Če bo Pirlo zmagoval, bo bonuse prejemal tudi Sarri...Več

3

Je Tottenham dokončno stopil na šampionsko pot?...Več