single
[15]
176508

V Leviju dve Slovenki med najboljšo petnajsterico

Avtor: Blaž Magdič
20. 11. 2022, 14.54

Uvodna slaloma v Leviju na Finskem, kjer so po odpadlih preizkušnjah izpeljali žensko premiero svetovnega pokala v alpskem smučanju, sta bila uspešna za slovenski tekmovalki Ano Bucik in Nejo Dvornik. Bucikova je v soboto osvojila šesto mesto, Dvornikova je bila 23., zgolj 24 ur kasneje pa sta Slovenki osvojili 13. oziroma 15. mesto.

Američanka Mikaela Shiffrin je zmagala na obeh slalomih v Leviju. V soboto je bila še nekoliko zadržana, ko je bila po prvi vožnji tretja, v finalu je nato prehitela vse za novo zmago v božičkovi deželi. V nedeljo pa je 27-letnica iz Edwardsa v Koloradu vodila že po prvi vožnji, v finalu pa le še potrdila šesto zmago v Leviju, kar je tudi nov rekord tega prizorišča.

Shiffrinova je števec zmag v svetovnem pokalu že na začetku sezone 2022/23 premaknila na številko 76, s čimer jo od ženske rekorderke rojakinje Lindsey Vonn (82) loči šest zmag, od absolutnega rekorda Šveda Ingemarja Stenmarka (86) pa deset zmag.

Nosilka velikega kristalnega globusa za skupno zmago v minuli zimi je po številu slalomskih zmag že nekaj časa rekorderka. V Leviju je osvojila svoji 48. in 49. zmago v tej disciplini. Drugi najuspešnejši slalomist Stenmark je ostal pri 40 slalomskih zmagah.

Švicarka Wendy Holdener je osvojila drugo mesto, njen zaostanek je znašal 28 stotink sekunde. Nosilka zmage v slalomskem seštevku v minuli sezoni, olimpijska prvakinja iz Slovaške Petra Vlhova (+0,68), je tako kot v soboto končala na tretjem mestu.

Bucikova je skupaj z Nemko Andreo Filser delila 13. mesto (+2,34), Dvornikova (+2,49) pa je zaokrožila petnajsterico.

V spodnjem delu startne liste je s številko 70 v prvi vožnji nastopila tudi Nika Tomšič, ki je svoj debi na črni progi končala že pred ciljem z odstopom. To je bil tretji start v svetovnem pokalu za Tomšičevo.

Karavana se bo preselila na drugo stran Atlantika, kjer bosta ob koncu tedna, 26. in 27. novembra, v Killingtonu, v ameriški zvezni državi Vermont, veleslalom in nato še slalom alpskih smučark.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Urukalo: “Za takšne predstave nas najbolj motivira domača publika!” (VIDEO)...Več

2

Nukić: Igrati v takšnih pogojih je za nogometaše nevarno...Več

3

VIDEO: Neymarjev dvojnik preslepil varnostnike...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Milanski Inter Šešku preprečil, da bi spoznal Dončića...Več

2

Nova polomija sodnika in VAR-a: Portugalska enajstmetrovka v nasprotju s pravili? (FOTO)...Več

3

Ronaldo še zadnjič udaril po Unitedu: Izdal novo uro s podobo gola, ki ga je dosegel proti rdečim vragom (FOTO)...Več