single
[38]
57456

V Laškem do sobote kar 1640 partij!

Avtor: Blaž Magdič
9. 5. 2018, 00.03

V torek zvečer je bil v Laškem opravljen žreb posamičnega namiznoteniškega turnirja 15. Slovenia Open Thermana Laško, kjer bo od srede do sobote sodelovalo 367 športnic in športnikov invalidov, ki se bodo v dvorani Tri lilije merili v posamični in ekipni konkurenci. Po zadnjih izračunih bo odigranih kar okoli 1640 dvobojev.

Tekmovanje vnovič organizira Zveza za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite v sodelovanju z Namiznoteniško zvezo Slovenije. Reprezentance so v Slovenijo prispele v ponedeljek, torek pa so vsi izkoristili za popoldanski uradni trening v Športni dvorani Tri lilije, kjer bo tekmovanje potekalo na 20 igralnih mizah.

Želim si, da tekmovanj poteka gladko in brezhibno. Če pa bo karkoli, bomo pa rešili v hodu. Pri tem nam bodo v pomoč tudi naši prijatelji, ki smo jih pridobili v tem okolju. Veselim pa se tudi dejstva, da bomo na delu videli Luko Trtnika, ki se bo spet meril v močni mednarodni konkurenci. Velik korak naprej je naredila tudi Barbara Meglič, obetavno igra Andreja Dolinar, Bojan Lukežič pa je menjal način igre,“ pred turnirjem razmišlja Damijan Lazar, predsednik ZŠIS-POK.

“Uigrana sem, v zadnjih mesecih sem dobro trenirala, pričakujem kvalitetne igre in napredovanje iz skupine,“ samozavestno pove slovenska adutinja Barbara Meglič. “Lani sem zmagal enkrat, letos bi rad dvakrat,“ pa udarno napove 20-letni Luka Trtnik.

“Po zadnjih podatkih je v Laškem 367 tekmovalk in tekmovalcev. Po pregledani statistiki je to največji turnir v zadnjih dveh letih. Vsi se radi vračamo v Laško, ker je zgledno organizirano tekmovanje. Letošnji program je pester: igrali bomo od 9.00 do 21.30, na sporedu bo kar 1640 partij,“ napoveduje tehnični direktor turnirja Gorazd Vecko.

 

Vir:  ZŠIS-POK
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Šeško dosegel svoj 9. zadetek v Bundesligi in Leipzigu pomagal do nove zmage...Več

2

Jošt Pišek za Šport TV: Lahko smo konkurenčni in proti Olimpiji ustvarimo pozitiven rezultat (VIDEO)...Več

3

Pancar za Šport TV: ”Na zadnjo dirko sem se odpravil brez opravljenega treninga”...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sanjska Slovenija v sanjskih Stožicah: Cristiano in soigralci pokleknili z 2:0!...Več

2

BLOG: Čas je za Elšnika, Karničnika, Iličića, Topalovića… Pridete?...Več

3

Bogatinov in Kosić zadnji žrtvi trenerskih menjav v PLT...Več