šport TV 1 logo
15:00 V ŽIVO
Studio 3,4, Šport
šport TV 2 logo
14:55 V ŽIVO
St. Etienne - Brest Ligue 1
šport TV 3 logo
14:15
Singapur, tretji dan Svetovni pokal

V Laškem podelili posamične kolajne

Avtor: Marko Premrl
9. 5. 2019, 22.30

V Laškem se je po 1200 igrah sklenil posamični del največjega turnirja v namiznem tenisu za športnike invalide. V ženski konkurenci prevladujejo Kitajke, v moškem Evropa, v slovenski vrsti najvišje Andreja Dolinar in Bojan Lukežič, ki sta se dopoldan poslovila v osmini finala. Nocoj so se že začeli ekipni boji.

“Vesel sem, ker smo odigrali vse tako, kot smo načrtovali. V dveh dneh je bilo na sporedu več kot 1200 iger, končali pa smo dve minuti prej, kot je bilo planirano!“ Gorazd Vecko, tehnični direktor 16. Slovenia Open Thermana Laško ni skrival navdušenja.

“Rezultatsko gledano pa je očitno, da Kitajska v moški konkurenci pada. Očitno ne dela več tako, kot bi morala. Ostale države vlagajo vse več, dela se dobro, kvaliteta je razpršena. V finalu je bila tudi Hrvaška, ki je osvojila zlato, medalja gre v Kolumbijo. Spremljal sem vse moške finalne obračune, Kitajci so imeli le enega finalista. Videli smo fenomenalen namizni tenis, to bi lahko bil turnir paralimpijskih iger,” ocenjuje Vecko, ki je na čelu britanske reprezentance slavil kar sedem kolajn v posamični konkurenci. Tudi zlate Willa Bayleyja, ki je v osmini finala ugnal Francoza Stephanea Messija! “Merila sta se že lani v skupini na svetovnem prvenstvu v Celju, zdaj spet. Zahteven obračun je bil to. Will se ni predal, na koncu je zmagal. Še veliko večja pa je zmaga v finalu, ki je bil ponovitev finala z zadnjih paralimpijskih iger v Riu, kjer sta se tako kot danes, pomerila z Brazilcem Israelom Pereiro Strohom,“ je sklenil Vecko, njegov varovanec pa je slavil s 3:1.

V ženski konkurenci je Kitajska osvojila tri zlata odličja, v moški enega, naslova sta se pri ženskah veselili tudi dve igralki, ki igrata za Avstralijo. V moški konkurenci prednjači Evropa, ki je osvojila osem zlatih odličij od enajstih možnih. Zlato gre v ženski konkurenci tudi na Hrvaško.

Prvakinje so postale Poljakinja Dorota Buclaw (razred 1), Jing Liu (Kitajska, razred 2), Hrvatica Anđela Mužinić (3), Xiaodan Gu (Kitajska, 4), Bian Zhang (Kitajska, 5), Maryna Lytovchenko (Ukrajina, 6), Kubra Korkut (Turčija, 7), Thu Kamkasomphou (Francija, 8), Li Na Lei (Avstralija, 9), Qian Yang (Avstralija, 10) in Elena Prokofeva (Rusija, 11).

V moški konkurenci so se veselili Korejca Young Dae Joo (razred 1) in Soo Yong Cha (2), Panfeng Feng (Kitajska, 3), Turek Abdullah Ozturk (4), Norvežan Tommy Urhaug (5), Alvaro Valera (Španija, 6), Will Bayley (Velika Britanija, 7), Ukrajinec Viktor Didukh (8), Rus Iurii Nozdrunov (9), Denislav Stefanov Kodjabashev (Bolgarija, 10) in Francoz Lucas Edouard Creange (11).

16. Slovenia Open Thermana Laško:

ekipni del, Slovenija:
Lukežič, Kancler:
9.5.
Slovenija – Ukrajina 1:2

10.5.
Slovenija – Rusija/Japonska (16.00)

Dolinar, Meglič:
10.5.
Slovenija – Srbija (9.00)
Slovenija – Italija/Avstrija/Hrvaška (14.00)
Slovenija – Velika Britanija (17.00)

Trtnik, Jozić (Hrvaška):
10.5.
Slovenija – Brazilija (10.00)
Slovenija – Koreja (13.00)

 

Foto: ZŠIS PK
VIR: ZŠIS PK

Priporočamo še

1

VIDEO: Hrvaški Messi za Rijeko zabil dva evrogola...Več

2

VIDEO: Matevž Irt in njegova Francesca...Več

3

VIDEO: Hokejska akademija je zadetek v polno!...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser svoji Špeli naročil: Na Baliju moramo imeti tudi …...Več

2

Prepelič dobil bitko z Realom, s starim prijateljem prihaja v Ljubljano...Več

3

Gajser v ekskluzivnem intervjuju pred navijači: Nimam besed, neverjetni so! (VIDEO)...Več