šport TV 1 logo
15:00
Primorska - Krka Liga Nova KBM
šport TV 2 logo
15:45
Napoli - Atalanta Serie A
šport TV 3 logo
15:00
Polfinale: Leinster - Toulouse Champions Cup

V Krškem tradicionalen uvod v sezono

Avtor: Marko Premrl
3. 4. 2019, 19.15

To soboto se bo v Krškem s prvo, od treh dirk, začelo državno prvenstvo posameznikov v speedwayu. Na stadionu Matije Gubca bodo ob 15. uri prvič v letošnji sezoni zarohneli motorji slovenskih voznikov, ki se jim bodo pridružili še vozniki iz petih evropskih držav.

Tradicionalni uvod v sezono običajno vedno postreže z dobro dirko, na kateri bo najboljši slovenski voznik Matej Žagar naskakoval že svoj rekordni, osemnajsti zaporedni naslov državnega prvaka.

Na državni ravni sta njegova glavna tekmeca Krčan Matic Ivačič ter Ljubljančan Nick Škorja, ki že nekaj sezon kažeta lep napredek, hkrati pa sta kot voznika poljske lige sedaj še bolj v stiku s kakovostnejšimi vozniki svetovnega ranga.

“Zadovoljen sem z letošnjim napredkom obeh, saj verjamem, da lahko sedaj skupaj z Žagarjem naredimo res odlično ekipo za svetovno prvenstvo parov, ki se obeta v tej sezoni,” je svoje razmišljanje podal Franci Kalin, selektor slovenske reprezentance.

“Veseli me, da so v Krškem tudi izboljšali stezo, kar se pozna tudi na boljših vožnjah mladih voznikov, ki bodo tako še lažje in hitreje osvojili dirkaško tehniko, z optimizmom pa me navdaja tudi začetek sezone, ker so v vseh klubih strnili vrste in veliko več ter dobro delali pred začetkom dirk, kot se je to dogajalo nekaj let nazaj.”

Ob omenjenih voznikih velja omeniti še Denisa Štojsa, veterana iz AMD Krško, ki še ni vrgel puške v koruzo in je na vsaki dirki sposoben presenetiti in premagati glavne favorite. Dobre vožnje in več poguma je na treningih pokazal tudi njegov klubski kolega Jernej Hriberšek, ki lahko letos že računa na precej vidnejše uvrstitve v državni konkurenci.

Šele 14 let bo na prvi dirki svoje kariere štel Anže Grmek, ki ga bo v ogenj poslal prav Franci Kalin, sicer tudi trener AMTK Ljubljana. Na ovale pa se vrača Dalibor Bot, ki mu bo v ekipi Speedway Team Lendava družbo delal še hrvaški voznik Dario Vugrinec, po novem lastnik slovenske vozniške licence.

Druga dirka državnega prvenstva bo 20. aprila v Ljubljani, finale in kronanje novega prvaka pa nas čaka 13. julija v Petišovcih pri Lendavi.

 

Foto:Sportida.com
VIR: STA

Priporočamo še

1

Da Juventinom ne bo treba več v cirkus …...Več

2

Moderni Ajax veliko dolguje Johanu Cruyffu...Več

3

Nejc Mravlja: Bo 100 milijonov dovolj za nakup Hazarda?...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Anže Kopitar: “Zavedam se, da moram biti nosilec in vodja reprezentance” (video)...Več

2

Ivo Jan: Jan Muršak se je odločil, da ne bo zraven (video)...Več

3

VIDEO: Kraljevski dve minuti in dve epski mojstrovini Iličića...Več