single
[38]
124363

V koronskih časih Avstralija napolnila stadion z 78.311 navijači

Avtor: Marko Premrl
25. 4. 2021, 14.01

Podatek o 78.000 gledalcih na tekmi na stadionu, ki sicer sprejme 100.000 navijačev, pred poldrugim letom ne bi bil nič posebnega. A koronski časi so temeljito spremenili spremljanje tekem, zato je številka 78.000 navijačev na sobotni tekmi avstralskega nogometa v Melbournu verjetno aktualni svetovni rekord, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Na tekmi lige avstralskega nogometa med ekipama Collingwood in Essendon se je na stadionu Melbourne Cricket Ground po podatkih upravljalca objekta zbralo natančno 78.311 gledalcev. To je sicer manj, kot so v vodstvu avstralske lige AFL pričakovali, saj so pred tekmo dobili dovoljenje oblasti, da lahko gledalci objekt zasedejo 85-odstotno, na stadionu pa je v običajnih okoliščinah prostora za 100.000 navijačev.

Odkar so po vsem svetu v veljavi bolj ali manj stroge omejitve pri vstopu gledalcev na stadione, je ta številka tako verjetno najvišja od izbruha pandemija lani spomladi.

V Avstraliji in na Novi Zelandiji sproščajo ukrepe in dovoljujejo vse večje število gledalcev tudi na športnih prireditvah. Novembra lani so tako na tekmi v ragbiju v Brisbanu ogled dovolili 49.000 gledalcem, na Novi Zelandiji pa jih je bilo prav tako na tekmi v ragbiju doslej največ 46.000 na stadionu v Dunedinu.

Po poročanju časnika Daily Mail so marca na dveh tekmah v kriketu v indijskem Ahmedabadu na stadionu Narendra Modi dovolili ogled 67.200 oziroma 66.352 gledalcem. Ta objekt je sicer največji stadion za kriket na svetu, sprejme lahko 132.000 gledalcev.

 

Foto: Getty Images
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

Med množico Francozov po derbiju Ligue 1 pretep dveh italijanskih reprezentantov (VIDEO)...Več

2

Po enajstih letih črno-modra navijaška norija na ulicah Milana (VIDEO)...Več

3

Junak Interjevih navijačev pred Meazzo dobil čudovit grafit (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Marotta provocira Juventine: Komaj čakam, da pridem v Torino kot prvak...Več

2

Tim Gajser: Najtežje pričakujem ponovno druženje z navijači...Več

3

Andrea, kaj ti je bilo tega treba?...Več