single
[2085]
156696

V Kopru bo nastopila tudi Polona Hercog

Avtor: Blaž Magdič
19. 4. 2022, 20.30

Teniška zveza Slovenije bo letos organizirala enajst turnirjev serije World Tennis Tour. Prvi z denarnim skladom 60.000 dolarjev bo potekal v Kopru od 1. do 8. maja. Med prijavljenimi igralkami je tudi Polona Hercog.

Nagradni skladi turnirjev bodo različni, in sicer 15, 25 in 60 tisoč ameriških dolarjev. Generalni sponzor serije turnirjev je Zavarovalnica Sava.

Domače turnirje podpira tudi Kaja Juvan. “Iz izkušenj lahko povem, da je to dobra ideja. Ko sem jaz nastopala na takšnih turnirjih, jih v Sloveniji ni bilo veliko. Mlade igralke imajo tako možnost ostati doma in igrati pred svojimi navijači. Več domačih turnirjev je prav gotovo prednost za naše igralke. Meni osebno je domače okolje vedno pomagalo. Igranje doma ti da dodatno motivacijo. To je super korak za slovenski tenis,” je dejala Juvanova.

Na prvem turnirju v Kopru bo konkurenca zelo močna. Za zdaj je med prijavljenimi igralkami najvišjepostavljena Slovakinja Kristina Kucova, ki je trenutno na 80. mestu lestvice WTA. Med prvimi stotimi so še Danka Kovinić iz Črne gore, pa Srbkinja Aleksandra Krunić ter Italijanka Sara Errani. Od Slovenk je kot najvišjeuvrščena prijavljena Polona Hercog, na seznamu pa so tudi Nina Potočnik, Živa Falkner, Pia Lovrič, Tina Cvetkovič in še nekatere mlade slovenske igralke.

Serija World Tennis Tour (WTT) so vstopni profesionalni turnirji. Lani so bili v Sloveniji le trije, letos pa jih bo kar enajst, saj želi Teniška zveza Slovenije dvigniti priljubljenost tenisa v vseh slovenskih regijah.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Mariborčani zbrali vrhunce poslovilne tekme “največjega, ki je kadarkoli nosil vijolični dres” (VIDEO)...Več

2

Pancar: ”Če bom pridno delal, sem prepričan, da bo prišel moj čas!” (VIDEO)...Več

3

Darijan Matić – “zlati” kapetan Olimpije in del Murinega sanjskega vzpona...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Matić za ŠTV: Obdobje v Olimpiji najlepše v karieri!...Več

2

Puš pred začetkom SP elitne divizije: “Prvak je lahko 8 ekip!”...Več

3

Poslovnež, ki je Koper vrnil na nogometni zemljevid: ”V nogometu ni garancije za uspeh!”...Več