single
[2]
176845

V Katarju prepovedani, po svetu prodajna uspešnica

Avtor: Urban Kolman
23. 11. 2022, 19.12

Kapetanski traki z napisom "One Love", ki so prepovedani na nogometnem svetovnem prvenstvu v Katarju, so drugje postali prava prodajna uspešnica, poroča Reuters.

Trakovi, namenjeni širjenju tolerance, povezanosti in nasprotovanju vseh vrst diskriminacije, so se v središču svetovne pozornosti znašli po tem, ko je Mednarodna nogometna zveza Fifa pred dnevi nekaterim kapetanom evropskih reprezentanc, ki igrajo v Katarju, zagrozila z rumenimi kartoni, če jih bodo nosili. Nogometaši so jih želeli nositi zaradi podpore gibanju LGBTQ+ v Katarju, kjer je homoseksualnost nezakonita.

Toda vse to je botrovalo velikemu porastu prodaje trakov, podjetje iz Utrechta Badge Direct, ki jih izdeluje, je sporočilo, da jih je 10.000 razprodalo predvsem v zadnjih dveh tednih.

Šef podjetja Roland Heerkens je dejal, da je bilo pred tem povpraševanje za trakove z mavrično zastavo, številko 1, napisom One Love (ena ljubezen; op. STA) in stavkom football connects (nogomet povezuje; op. STA), ki so bili izvorno namenjeni kampanji za vključenost nizozemske nogometne zveze, povprečno.

Začetni zagon so trakovi dobili, ko so se jih odločili uporabiti kapetani iz Belgije, Danske, Anglije, Francije, Nemčije, Norveške, Walesa, Švedske in Švice, poroča Reuters.

Zdaj se je povpraševanje močno razširilo, zahtevki prihajajo z vsega sveta. “Od tistih, ki si želijo opozarjati, vse do Evropskega parlamenta, ki je nedavno naročil 500 kosov,” je pojasnil Heerkens.

Dodal je, da trakovi stanejo le malo več, kot znašajo stroški izdelave. Prodajajo jih po 4,99 evra, kmalu pa bo na voljo nova pošiljka z 10.000 trakovi.

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Neymarjev dvojnik preslepil varnostnike...Več

2

Zadnja ekipa Alpske lige namučila Železarje, ki v Podmežakli ostajajo neporaženi (VIDEO)...Več

3

Golemac: “Pričakujemo težko tekmo, toda moramo iti na zmago!” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Nova polomija sodnika in VAR-a: Portugalska enajstmetrovka v nasprotju s pravili? (FOTO)...Več

2

Ronaldo še zadnjič udaril po Unitedu: Izdal novo uro s podobo gola, ki ga je dosegel proti rdečim vragom (FOTO)...Več

3

Théo Hernández: v bratovem imenu...Več