pismo ikona
šport TV 1 logo
00:45
Brescia - Bologna Serie A
šport TV 2 logo
01:00
Dinamo - Istra Hrvaška liga
šport TV 3 logo
01:15
Amiens - Lyon Ligue 1

V Franciji poziv h koncu homofobije na stadionih

Avtor: Marko Premrl
12. 9. 2019, 12.36

Francoska ministrica za šport Roxana Maracineanu in predsednik francoske nogometne zveze Noel Le Graet sta v sredo v skupni izjavi za javnost pozvala h koncu homofobije na nogometnih stadionih v Franciji. Oba sta tudi obljubila, da bosta država in zveza poslej skupno delovala v boju proti vsem pojavom diskriminacije, homofobije in rasizma.

V skupni izjavi sta zapisala, da se bosta prizadevala, da bodo nogometni sodniki imeli dovolj volje in zaupanja ter podpore klubov, da bodo lahko z vso odločnostjo prekinili nogometne tekme v primeru homofobičnega navijanja.

Predsednik francoske zveze je bil pred tem tarča kritik zaradi javnih izjav, v katerih je za veliko napako označil, ko so se sodniki odločali za prekinitev nogometnih tekem zaradi navijaških incidentov, ko so na tribunah med tekmami kazali žaljive napise in vzklikali žaljive parole proti istospolnim osebam.

Nogometni navijači so v novi sezoni elitne francoske nogometne lige povzročili nekaj incidentov na stadionih, na katerih so bili tarča istospolne osebe. Nogometni sodniki, ki so prekinili prvenstvene tekme, zaradi žaljivega navijanja, pa so namesto podpore naleteli na številne kritike njihovega ravnanja.

 

Foto: Gulvier/Getty Images
VIR: STA

Priporočamo še

1

Kek je našel pravi recept...Več

2

Žan Celar: “Boljšega začetka pri Cittadelli si ne bi mogel želeti”...Več

3

Kosovo: talilni lonec s pridihom sambe...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser: Odleglo mi je, glavni cilj sezone je “odkljukan” (video)...Več

2

Tim Gajser svoji Špeli naročil: Na Baliju moramo imeti tudi …...Več

3

Gajser v ekskluzivnem intervjuju pred navijači: Nimam besed, neverjetni so! (VIDEO)...Več