šport TV 1 logo
16:05
Roma - Lazio Serie A
šport TV 2 logo
16:15
Brescia - Milan Serie A
šport TV 3 logo
16:45
Lille - PSG Ligue 1

V Franciji poziv h koncu homofobije na stadionih

Avtor: Marko Premrl
12. 9. 2019, 12.36

Francoska ministrica za šport Roxana Maracineanu in predsednik francoske nogometne zveze Noel Le Graet sta v sredo v skupni izjavi za javnost pozvala h koncu homofobije na nogometnih stadionih v Franciji. Oba sta tudi obljubila, da bosta država in zveza poslej skupno delovala v boju proti vsem pojavom diskriminacije, homofobije in rasizma.

V skupni izjavi sta zapisala, da se bosta prizadevala, da bodo nogometni sodniki imeli dovolj volje in zaupanja ter podpore klubov, da bodo lahko z vso odločnostjo prekinili nogometne tekme v primeru homofobičnega navijanja.

Predsednik francoske zveze je bil pred tem tarča kritik zaradi javnih izjav, v katerih je za veliko napako označil, ko so se sodniki odločali za prekinitev nogometnih tekem zaradi navijaških incidentov, ko so na tribunah med tekmami kazali žaljive napise in vzklikali žaljive parole proti istospolnim osebam.

Nogometni navijači so v novi sezoni elitne francoske nogometne lige povzročili nekaj incidentov na stadionih, na katerih so bili tarča istospolne osebe. Nogometni sodniki, ki so prekinili prvenstvene tekme, zaradi žaljivega navijanja, pa so namesto podpore naleteli na številne kritike njihovega ravnanja.

 

Foto: Gulvier/Getty Images
VIR: STA

Priporočamo še

1

VIDEO: Nov avtubus Udineseja boljši kot Juventusov ali Interjev...Več

2

VIDEO: Vratar v Škofji Loki poskrbel za bombo-lob sezone...Več

3

177 odtenkov neustavljivega Kuna Agüera...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Nori Zlatan že v prvi minuti s kolenom “uničil” Hrvata (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Juventus bo moral protinapade še povaditi...Več

3

Italija znova na nogah: VAR spregledal ragbi vlečenje Lautara...Več