V ekipi SIXTYTWO navdušeni po pripravah na Sardiniji

Avtor: Blaž Magdič
27. 2. 2021, 11.20

Motokrosistična sezona 2021 se prične nekoliko kasneje (23.5), kar je razlog tudi za poznejši odhod na priprave, ko je govora o ekipi SIXTYTWO motosport. Ponovno so se odločili za Sardinijo, saj ta italijanski otok v zimskih mesecih ponuja odlične pogoje za treninge na motorju, pa tudi za tek in kolesarjenje.

Jaka Peklaj (EMX125) se dobro privaja na večji motor Husqvarna TC125, s katerim je opravil testiranje vzmetenja kot tudi samega agregata – RR racing. Skupaj z ekipo se je osredotočal na mivkaste podlage, kjer je želel pridobiti pomembne izkušnje pred začetkom sezone.

“Prvič v svoji karieri sem prisoten na tako obsežnih zimskih pripravah. Všeč mi je nov, večji motor, saj se lahko bolj igram na progah. Želim si tudi izboljšati vožnjo na peščenih podlagah, kar nam proga Riola Sardo tudi omogoča. Nimam nobenega pritiska, saj se nam dirke za evropsko prvenstvo EMX125 pričnejo šele avgusta. Skupaj z ekipo bomo trdo delali, da bomo dobro pripravljeni za mojo prvo sezono v razredu EMX125,” je dejal mladi talent.

Filip Olsson (EMX250) nadaljuje, kjer je končal lansko sezono pred poškodbo. Celotna ekipa je zelo presenečena nad njegovo trenutno formo na motorju in kondicijsko pripravljenostjo. Filip se je že privadil na trening motor Husqvarna FC250, katerega pogonski agregat je pripravilo švedsko podjetje » Power by JJ« v sodelovanju s SIXTYTWO motosport.

“Mislim, da smo našli pravo ravnovesje med zahtevnimi in pametnimi treningi. Vsakič, ko grem na motor, zelo uživam. Resnično nisem pričakoval tako dobre vožnje in kondicijske pripravljenosti na treningih. Komaj čakam, da bom lahko nastopal na pripravljalnih tekmah v Italiji,” je trenutno situacijo opisal Olsson.

“Letošnje priprave so se začele obetavno in po mesecu dni lahko rečem, da je celotna ekipa zelo motivirana. Vsi trdo delamo, saj imamo jasne cilje, vendar pa smo vzdušje v ekipi obdržali zelo sproščeno in zabavno. Letos smo na Sardinijo prišli s celotno logistiko (kamion ter kombi) in postavili tabor kar ob progi Riola Sardo. Oba dirkača bosta nastopala na vseh 3 dirkah INT. D’Italia,” je zaključil šef ekipe Klemen Gerčar.

 

Vir in Foto: SIXTYTWO motosport

Zadnje video vsebine

1

Hokejska čarovnija v režiji jeseniškega bisera (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Gajser v Italiji za las ušel grdemu padcu...Več

3

VIDEO: Nor zaključek El Clasica pripadel Realu...Več

Najbolj brano ta mesec

1

FOTO: Iličić na treningu s pozlačenimi kramponi...Več

2

Tim Gajser vse bližje dokončanju svoje nove proge (VIDEO)...Več

3

“S takšnim pristopom bi še danes igrali v Ligi prvakov”...Več