single
[3194]
176207

V Domžalah ni počitka: Klub okrepil 21-letni Nigerijec

Avtor: Klemen Verlič
16. 11. 2022, 19.20

Enaindvajsetletni Nigerijec Abraham Nwankwo je nova okrepitev nogometašev Domžal. V Slovenijo se seli iz Turčije, kjer je tri leta nosil dres Balikesirsporja, v klubu pišejo na svoji spletni strani.

“Prvič sem v Sloveniji in uvodni vtisi so fantastični! Kar nekaj časa je trajalo in v tem času sem se seveda dobro pozanimal, kam grem. V veliko pomoč mi je bilo prijateljstvo z nekaterimi posamezniki, ki že dlje igrajo tukaj, med njimi je tudi Nermin Hodžić. Skupaj sva bila v Turčiji in o Domžalah mi je povedal veliko dobrega. Zdaj bi se rad čim hitreje prilagodil zahtevam glavnega trenerja, se ustrezno pripravil in pomagal ekipi na igrišču,” je ob prestopu dejal nogometaš

Ta dodaja, da bi rad tudi napredoval v svojem znanju. “Menim, da je Slovenija prava izbira in ustrezno okolje za razvoj,” je ob prihodu ob Kamniško Bistrico še dejal Nwankwo.

Kar 193 cm visoki nogometaš se najbolje znajde v obrambi, lahko pa zaigra tudi kot defenzivni vezist in desni bočni branilec. Preden je odšel v Turčijo, se je Nwankwo nogometno razvijal v rodni Nigeriji. Tam je nosil dres Uchecaria Int’l FC and Academy, nakar je leta 2019 okrepil Balikesirspor. Sprva je nastopal za mladince, nato se je prebil v prvo moštvo. V turškem članskem nogometu je odigral 33 tekem.

“Lahko rečem, da smo zaradi težav s poškodbami v obrambi kar dolgo iskali pravo rešitev na osrednjem položaju. Ko se nam je ponudila priložnost za dogovor z Abrahamom, smo stopili v stik z njegovim zastopnikom in se hitro dogovorili. Vse skupaj je trajalo dalj časa zaradi ureditve potrebne papirologije, sem pa vesel, da se nam je fant pridružil že v tem delu sezone,” pa je o okrepitvi povedal športni direktor kluba Senijad Ibričić.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Cvijanović in Grabić: Olimpija je bila odlična in krivec za slabše Celje! (VIDEO)...Več

2

Analiza Šport TV: Pohvale Zeljkoviću, Olimpija je odrezala Popovića in Matka (VIDEO)...Več

3

Na derbiju vodilnih ekip brez zmagovalca, Celje na vrhu ohranja sedem točk prednosti (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Liga Nova KBM: Krka gosti Podčetrtek...Več

2

Na Šport TV se pričenja EP v strelstvu: Slovenski tekmovalci lovijo kvote za Pariz...Več

3

Harry Kane: “Nikoli se ne bomo predali”...Več