šport TV 1 logo
16:45
Lazio - Atalanta Serie A
šport TV 2 logo
16:45
VN Mantove, 2. dirka MXGP
šport TV 3 logo
15:15
Marseille - Metz Ligue 1

V četrtek v Kranju prva uradna košarkarska tekma v Sloveniji po pol leta

Avtor: Blaž Magdič
14. 9. 2020, 21.34

Zaradi pandemije novega koronavirusa je minilo več kot šest mesecev od zadnje uradne košarkarske tekme v Sloveniji. Igrišča bodo znova oživela konec meseca, ko se začnejo državna tekmovanja, še pred tem pa bosta Cedevita Olimpija in Krka ta četrtek v Kranju odprli novo sezono s tradicionalno tekmo za superpokal.

Z osvojitvijo zlate medalje na evropskem prvenstvu 2017 je 17. september, ko so Goran Dragić, Luka Dončić in druščina v finalu premagali Srbijo, postal praznik slovenske košarke. Na ta dan se od tedaj uradno začne košarkarska sezona.

Tekma med Ljubljančani in Novomeščani bo v dvorani Planina ob 20. uri, zaradi koronskih omejitev pa bo potekala brez gledalcev oziroma z zgolj povabljenimi gosti in novinarji. Neposredno jo bo mogoče spremljati na športni televiziji Sportklub, ki je po novem partner Košarkarske zveze Slovenije.

To bo sedemnajsta tekma za slovenski superpokal; Olimpija ima v svojih vitrinah osem naslovov, Krka pa pet. Moštvi sta se za superpokal pomerili sedemkrat, nazadnje leta 2017 v Ljubljani, ko so se naslova veselili Ljubljančani. V medsebojnih obračunih so sicer s 4:3 uspešnejši Novomeščani, ki so zadnji naslov z zmago nad Heliosom osvojili leta 2016 v Podčetrtku.

Zadnja dva naslova je osvojila Koper Primorska, ki bi morala kot pokalni zmagovalec igrati superpokal, vendar je prejšnji teden KZS sporočila, da nima dovolj igralcev v kadru, tako da je košarkarska zveza k sodelovanju povabila Krko.

“Malce nas je presenetila vest, da bomo igrali. A smo resnično veseli, da se sezona začenja. Obe ekipi sta precej spremenili igralski kader, tako da je nehvaležno kar koli napovedovati. Osebno menim, da je Olimpija favorit, vendar vsaka tekma se začne z 0:0 in na parketu je treba pokazati, kdo je boljši,” je na novinarski konferenci v Ljubljani povedal kapetan Krke Luka Lapornik.

Začetka sezone, ki zaradi koronske krize nosi veliko vprašajev in dvomov, so veselijo tudi v ljubljanskem taboru. “Za nami je dolga pavza, zato smo vsi zelo nestrpni in komaj čakamo, da se začne zares. Zagotovo nas čaka zanimiva tekma, na katero se moramo čim bolje pripraviti in jo odigrati po najboljših močeh,” je povedal ljubljanski kapetan Jaka Blažič.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Supermanov let na Škofijah ni preprečil zadetka...Več

2

Perry in Ukić kot dirigenta igre Zmajev pričakujeta odlično sezono (VIDEO)...Več

3

Državno prvenstvo v trapu polno preobratov, pika na i pa razburljiv finale (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Juve zaradi Korejca zabredel v težave?...Več

2

Herlings šokiral: Ničesar nisem čutil od pasu navzdol...Več

3

BLOG: Eksperiment? Da, a z enormnimi možnostmi za uspeh!...Več