puščica dol ikona
Trenutno na sporedu
puščica gor ikona
12:30
Monaco - PSG, Nogomet - Ligue 1
šport TV 1 logo
14:00
Vrhunci 12. kola, Nogomet - Serie A
šport TV 2 logo
13:15
Istra - Rijeka, Nogomet - Hrvaška liga
šport TV 3 logo

Potem ko bodo danes zvečer s kvalifikacijami za ligo prvakov evropsko sezono začeli nogometaši Olimpije, bodo v četrtek v Evropi aktivni tudi Mariborčani, Domžalčani in Velenjčani, ki jih čaka uvodni kvalifikacijski krog evropske lige.

Državne podprvake iz Maribora uvodoma čaka Partizani, petouvrščeni iz albanskega prvenstva, prva tekma pa bo ob 17.30 v Tirani. “Pričakujem zahtevno tekmo, vendar z naše strani zelo dobro, odločno in kakovostno,” je tik pred današnjim poletom v Albanijo dejal trener Maribora Darko Milanič.

Ta pravi, da so tekmeca preučili, kolikor se ga je dalo. “Kar pa zadeva našo ekipo, imamo kakovosten kader, pripravili smo se dobro, fantje imajo dovolj informacij. Poskušali bomo zadržati našo idejo, strategijo. Kar zadeva našo postavo, ni veliko dilem, bomo pa videli, kako bo tekmec nastopil,” je še pojasnil Milanič in se ozrl na močnejše točke četrtkovega tekmeca.

“Je zelo organizirano moštvo, dobro vodeno, vidi se, da že nekaj časa igrajo skupaj. Tako v obrambi kot v napadu imajo nek svoj načrt, kako ogroziti tekmeca, ob tem pa imajo tudi višino, tako da bomo morali biti pozorni pri prekinitvah,” je še povedal Mariborov strateg, ki je v Albanijo popeljal 21 igralcev, med katerimi posebnih presenečenj ni, ni pa Damjana Boharja, ki je v torek prestopil k poljskemu prvoligašu Zaglebie Lubinu.

Ob 17.30 bodo evropsko sezono začeli tudi pri Rudarju iz Velenja, ki bo prvo tekmo odigral doma, tekmec pa bo skromni sanmarinski Tre Fiori, ki je doslej vselej izpadel v prvem kvalifikacijskem krogu evropskih tekmovanj. V predkvalifikacijah pa je tokrat izločil valižanski Bala Town.

O kakovostni razliki bi nekaj lahko povedal že podatek, da je po Transfermarktu Tre Fiori “vreden” skupno 100.000 evrov, Rudar pa 3,7 milijona evrov. Maribor ima na omenjeni spletni strani vrednost 12,3 milijona, Partizani pa 5,2 milijona.

Precej bolj sta vrednostno izenačena Domžale s 6,65 milijona in Široki Brijeg s 5,35 milijona evrov. Ta dva se bosta v četrtek spopadla ob 20. uri v BiH, kjer je domžalski tekmec v minuli sezoni osvojil četrto mesto.

“Ekipa Širokega je specifična, kar pomeni, da so zamenjali trenerja, veliko število igralcev, tako da je ekipa sestavljena na novo. Imeli so tudi malo pripravljalnih tekem, kadrovanje se še dogaja, zato sta za nas njihova igra in koncept velika neznanka. Pričakujemo vroče ozračje, poln stadion in fantje se tega veselijo. Osredotočamo pa se večinoma nase, saj so informacije skope,” je na torkovi novinarski konferenci pojasnil strateg Domžal Simon Rožman, ki ga veseli na v kadru nima poškodovanih igralcev.

“Mislim, da smo imeli zelo dobre priprave, dobro smo utečeni in gremo z optimizmom na to evropsko tekmo. To ni le nagrada za preteklo obdobje, ampak imamo tudi svoje cilje na evropskem področju, kjer si ne moreš privoščiti slabe tekme. Fantje so v zelo dobri formi, stvari lepo tečejo in komaj čakam, da se začne in da vidimo kam trenutno spadamo,” je še povedal Rožman in poudaril, da je Široki Brijeg agresivna ekipa z visokimi igralci, “tako da bo treba igrati maksimalno”.

 

Foto: Guliver/Getty Images
VIR: STA

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja