single
[38]
137291

V Bratislavi začetek svetovnega prvenstva na divjih vodah

Avtor: Klemen Verlič
22. 9. 2021, 09.16

Danes se bo začelo zadnje veliko kajakaško tekmovanje sezone, svetovno prvenstvo divjevodašev v Bratislavi. V konkurenci več kot 330 tekmovalcev iz 45 držav bo nastopila tudi močna slovenska reprezentanca na čelu z olimpijskim prvakom iz Tokia, kanuistom Benjaminom Savškom.

V slalomu bodo med kanuisti tekmovali Savšek, Luka Božič in Klemen Vidmar, med kajakaši Peter Kauzer, Martin Srabotnik in Niko Testen, med kajakašicami branilka naslova Eva Terčelj, Urša Kragelj in Ajda Novak, med kanuistkami pa Alja Kozorog, Eva Alina Hočevar in Lea Novak.

Tekmovalci se bodo na Slovaškem merili tudi v ekstremnem slalomu, novi olimpijski disciplini za Pariz 2024, Slovenijo bodo v njej zastopali Ajda Novak, Alja Kozorog, Eva Alina Hočevar, Eva Terčelj, Martin Srabotnik, Tine Kancler, Vid Kuder Marušič in Marko Petek.

V Bratislavi bodo tekmovali tudi spustaši, v slovenski vrsti so kajakaši Nejc Žnidarčič, ki brani naslov, Anže Urankar, Simon Oven in Tim Novak, kajakašice Ana Šteblaj, Helena Domajnko in Živa Jančar ter kanuista Nejc Gradišek in Martin Gale, ki bosta veslala tudi v dvojcu.

Danes bodo podelili kolajne najboljšim v ekipnih tekmah, tako slalomske kot spustaške. Tekmovanja se bodo začela ob 9. uri.

Četrtek in petek bosta nato namenjena kvalifikacijam v vseh treh divjevodaških disciplinah, v soboto so na sporedu polfinali in finali kajakašic in kajakašev v slalomu ter finale vseh kategorij v sprintu na divjih vodah, v nedeljo pa sledijo še polfinalne in finalne vožnje kanuistk in kanuistov v slalomu ter tekme na izpadanje v ekstremnem slalomu.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Padec v korist Gajserju – Herlings takoj po štartu na tleh...Več

2

Cairoli: Tim je pravi ambasador motokrosa (VIDEO)...Več

3

Nagrada Puskas že oddana? Škorpijonski udarec presenetil vse na stadionu!...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Honda obiskala dom Gajserja in pripravila krajši dokumentarec...Več

2

Victor Osimhen: nov neapeljski vladar...Več

3

Kek utišal samozavestne Ruse: ”V Ljudskem vrtu ni favorita!”...Več