šport TV 1 logo
20:40 V ŽIVO
Torino - Atalanta Serie A
šport TV 2 logo
20:25 V ŽIVO
Joventut - Zaragoza Španska liga
šport TV 3 logo
20:45 V ŽIVO
Aspen, Ski Slopestyle, moški X Games

V boj pet orlov, za avstrijski del turneje še tretji bratov Prevc

Avtor: Gregor Kovačič
1. 1. 2020, 09.48

Smučarski skakalci bodo tradicionalno v leto 2020 vstopili v nemškem Garmisch-Partenkirchnu, ki bo danes gostil drugo tekmo 68. novoletne turneje štirih skakalnic. Na prvi postojanki v Oberstdorfu je bil najboljši branilec skupne zmage Japonec Ryoyu Kobayashi, ki je imel v kvalifikacijah za Ga-Pa skupaj s Slovencem Petrom Prevcem tretji dosežek. Za zadnji dve tekmi turneje je vpoklic dobil Cene Prevc, ki bo zamenjal Tilna Bartola.

V torkovih kvalifikacijah je bilo za drugo tekmo nemško-avstrijske turneje uspešnih pet Slovencev, najboljši med njimi je bil Peter Prevc, ki mu je uspel zelo dober skok. Skupaj s Kobayashijem je imel tretjo oceno kvalifikacij.

“Po dolgem času mi je pri lepi dolžini spet uspelo narediti zelo lep telemark, lahko sem zadovoljen. Skok je bil vrhunski, tu se veliko stvari ne da izboljšati,” je po dobrem nastopu povedal prvi slovenski adut Prevc in poudaril: “Treba bo le ostati zbran.”

Poleg Petra Prevca so se na sredino prvo tekmo leta 2020 od Slovencev prebili še Domen Prevc s 15. mestom, Timi Zajc z 20., Anže Lanišek s 23. in Rok Justin s 40. mestom.

V prvi seriji današnje tekme na izpadanje se bo Peter Prevc pomeril z Italijanom Federicom Ceconom, Domen Prevc s Kanadčanom Mackenzijem Boyd-Clowesom, Zajca čaka Japonec Naoki Nakamura, Lanišek bo moči meril z Rusom Jevgenijem Klimovom, Justin pa z dvakratnim zmagovalcem turneje Poljakom Kamilom Stochom.

Na vrhu kvalifikacij je na veselje domačih navijačev končal Karl Geiger, ki je bil za desetinko točke boljši od Avstrijca Philippa Aschenwalda.

Novoletna tekma se bo na drugem od skupno štirih prizorišč turneje začela ob 14. uri.

Foto: Sportida.com

Priporočamo še

1

VIDEO: Nov avtubus Udineseja boljši kot Juventusov ali Interjev...Več

2

VIDEO: Vratar v Škofji Loki poskrbel za bombo-lob sezone...Več

3

177 odtenkov neustavljivega Kuna Agüera...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Nori Zlatan že v prvi minuti s kolenom “uničil” Hrvata (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Juventus bo moral protinapade še povaditi...Več

3

Italija znova na nogah: VAR spregledal ragbi vlečenje Lautara...Več