single
[13]
122097

Uvodna tekma v Planici Kobayashiju, Pavlovčič peti

Avtor: Klemen Verlič
25. 3. 2021, 16.57

Japonski smučarski skakalec Ryoyu Kobayashi, najboljši že v kvalifikacijah, je prepričljivo dobil prvo tekmo finala svetovnega pokala v Planici. Kobayashi je zmago slavil s 452,5 točke, na stopničke pa sta se uvrstila še Nemca Markus Eisenbichler (445,1) in Karl Geiger (431,2). Najboljši Slovenec je bil Bor Pavlovčič (428,2) na petem mestu.

Po polovici tekme je za slovenski tabor kazalo še bolje, saj je bil Domen Prevc za Kobayashijem drugi, Pavlovčič pa tretji, a sta v finalu oba pokvarila svoji uvrstitvi. Pavlovčič je s tretjega zdrsnil na peto mesto, Domen Prevc (418,9 točke) pa z drugega na osmo mesto.

V finalu je prvič v zgodovini planiških tekem nastopilo deset Slovencev. Žiga Jelar (400,2 točke) je bil 17., Peter Prevc (395,1) 19., Tilen Bartol (374,8) je v finalu s 30. napredoval na 25. mesto, Cene Prevc (373,5) je bil 26., Lovro Kos (369,5) je s 27. mestom osvojil prve točke svetovnega pokala, najboljši slovenski skakalec to zimo Anže Lanišek (369,4) se tokrat ni najbolje znašel in je končal na 28. mestu, Timi Zajc (369,3) na 29., Anže Semenič (365,9) pa je bil 30.

Brez finalnega nastopa je danes pod Poncami ostalo kar nekaj skakalnih asov, med njimi tudi zmagovalec sezone Norvežan Halvor Egner Granerud.

Današnjo prvo od štirih tekem planiškega finala sezone je zaznamoval grd padec svetovnega prvaka Norvežana Daniela Andreja Tandeja v poskusni seriji. Izgubil je oblast nad smučmi in padel na glavo na začetku preloma doskočišča in se nato valil po letalnici bratov Gorišek do dna. Sprva so ga oskrbeli v doskočišču, nato pa s helikopterjem odpeljali v ljubljanski klinični center.

Kot so sporočili iz Mednarodne smučarske zveze (Fis), je ta čas Tandejevo zdravstveno stanje “stabilno”. Tande je bil sicer član norveške reprezentance, ki je na planiški letalnici decembra na svetovnem prvenstvu v poletih osvojila zlato na moštveni tekmi, posamično je bil prvak v poletih leta 2018.

V petek pod Poncami sledi druga tekma planiškega tedna; s prvo serijo se bo začela ob 15. uri.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Gajser ekskluzivno za Šport TV: ”Občutek, ko imaš svojo progo, je fenomenalen” (VIDEO)...Več

2

Med množico Francozov po derbiju Ligue 1 pretep dveh italijanskih reprezentantov (VIDEO)...Več

3

Po enajstih letih črno-modra navijaška norija na ulicah Milana (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

“Inter do naslova? Seveda, če pa so pripeljali mene”...Več

2

Andrea, kaj ti je bilo tega treba?...Več

3

Marotta provocira Juventine: Komaj čakam, da pridem v Torino kot prvak...Več