single
[6]
126869

Uvodna tekma lige narodov pripadla Srbom

Avtor: Kenny Jan
28. 5. 2021, 18.03

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je izgubila uvodno tekmo lige narodov. V Riminju jo je s 3:1 (-22, 18, 34, 18) premagala Srbija.

Slovenska odbojkarska reprezentanca je izgubila svojo zgodovinsko, prvo tekmo lige narodov. V Riminiju, kjer bo 16 reprezentanc odigralo vse tekme lige, jo je v ponovitvi finala z zadnjega evropskega prvenstva s 3:1 premagala Srbija, evropski prvak.

Tako kot predlani v Parizu so Slovenci dobili prvi niz, v naslednjih treh so bili boljši tekmeci. Bržčas je bil odločilen maratonski tretji niz, v katerem so imeli svoje priložnosti tudi Slovenci, a ga na koncu izgubili s 34:36.

V srbski vrsti, že zmagovalki tega tekmovanja, ki tako kot slovenska ni pokazala svoje najboljše odbojke, kar pa je za ta čas povsem razumljivo, je bil nezaustavljiv Dražen Luburić. Dosegel je 29 točk, Uroš Kovačević jih je dodal 22, pri Sloveniji sta jih 14 vknjižila Tine Urnaut in Tonček Štern.

Nekaj težav pri sprejemu je Slovenijo, za katero se tekmo začeli Dejan Vinčić, Tonček Štern, Alen Pajenk, Jan Kozamernik, Tine Urnaut, Klemen Čebulj in Jani Kovačič, na začetku tekme pahnilo v zaostanek z 2:5, toda varovanci Alberta Giulianija so se hitro zbrali. Spretno so izkoriščali napake tekmeca in s serijo točk prišli do vodstva 13:10.

Selektor Srbije Slobodan Kovač, tudi nekdanji slovenski selektor, je bil prisiljen vzeti odmor, ki sadov ni obrodil takoj, saj sta Urnaut z napadom in Vinčić z asom vodstvo še povišala na 17:12. Toda za tem so se Srbi začeli bližati, prišli na točko zaostanka, vendar Slovenci jim preobrata niso dopustili, niz se je končal s slovensko zmago 25:22.

Tako kot v prvem nizu so imeli tudi na začetku drugega Slovenci težave s sprejemom, najprej jim jih je povzročal Marko Ivović, nato še Marko Podraščanin, po dveh zaporednih asih slednjega so Srbi povedli s 6:1. Začetni nalet so evropski podprvaki zaustavili, vzpostavili ravnotežje, toda približati se jim niso mogli. Pomagale niso niti menjave, v igro so vstopili Žiga Štern, Mitja Gasparini in Gregor Ropret, Srbi so zanesljivo dobili drugi niz.

V tretjem nizu Slovenci vendarle niso dovolili, da jim je tekmec že na začetku ušel. Je pa imel pobudo, dolgo časa je vodil za točko ali dve, na 18. točki sta bili ekipi izenačeni. Urnaut je Slovenijo popeljal v vodstvo 20:19 in tudi 21:20, Podraščanin jo je z blokom Pajenku za 21:23 Slovence spravil v težave, a Kozamernik mu je vrnil in ekipi sta bili spet izenačeni. Tako kot še nekajkrat v maratonski končnici, ki pa je kljub dvema zaključnima žogama Slovenije vendarle pripadla Srbom.

Slovenci so se nato v četrtem nizu še nekaj časa držali, as Luburića pa za 13:10 v srbsko korist pa je napovedal njihov potop. Zaostali so z 11:18, takrat je bilo njihovih upov konec.

Vir: STA
Foto: Sportida

Zadnje video vsebine

1

Žan Rogelj: Menim, da je nogomet šport št. 1 v Avstriji (VIDEO)...Več

2

NA DANAŠNJI DAN: Krstna tekma Slovenije na velikih tekmovanjih (VIDEO)...Več

3

Kovačić: Hrvaška lahko doseže velike stvari (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser: Ni enostavno postati prvak, še težje pa je naslov ubraniti...Več

2

Ekipa ŠPORT TV pripravljena na EURO 2020...Več

3

Oblak vodi enajsterico zvezd, ki jih ne bo na EP...Več