single
[6]
118707

Uvod kvalifikacij v Latviji

Avtor: Kenny Jan
10. 2. 2021, 12.46

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca bo kvalifikacije za letošnje evropsko prvenstvo začela z obračunom proti Bosni in Hercegovini, ki ga bodo varovanke Alessandra Chiappinija 6. maja odigrale v Daugavpilsu. Sledili bosta tekmi z gostiteljicami Latvijkami in Čehinjami, so sporočili iz Odbojkarske zveze Slovenije (OZS).

Slovenske odbojkarice si bodo v kvalifikacijah skušale zagotoviti tretji nastop na EP. Leta 2019 so navdušile z dobrimi predstavami na eurovolleyju na Poljskem, kjer so si priigrale prvi zmagi in tudi uvrstitev v osmino finala.

Slovenke se bodo za eno od dveh vozovnic za prvenstvo stare celine pomerile s Češko, Latvijo in BiH in v kvalifikacijski skupini F ne bodo imele lahkega dela, ocenjujejo pri OZS.

Selektor Alessandro Chiappini poudarja, da se morajo njegove varovanke v prvi vrsti osredotočiti nase. “Imamo težko skupino, z ekipami, ki jih ni lahko premagati. Naše nasprotnice precej dobro poznamo, videomaterial in druge podatke smo s štabom že pripravili in jih tudi že začeli analizirati. Je pa res, da se je od zadnjih tekem verjetno marsikaj spremenilo, tako kot se je tudi v naši reprezentanci. A tudi temu se bomo prilagodili,” je optimističen Chiappini.

“S štabom spremljamo vse naše igralke in njihove nastope v tujih prvenstvih, veliko sem v stiku s svojim pomočnikom Gregorjem Rozmanom, ki ima pregled nad slovensko ligo. V vsakem primeru je vse v naših rokah in že na prvi turnir moramo priti dobro pripravljeni. Vse misli moramo usmeriti v te kvalifikacije in se še tretjič uvrstiti na evropsko prvenstvo,” je dodal selektor.

Prvi turnir bo od 6. do 8. maja gostil Daugavpils, v Latviji bodo Slovenke za uvod igrale proti BiH in se nato pomerile še z Latvijo in Češko. Enak razpored tekem bo tudi na drugem turnirju, ki bo od 14. do 16. maja v Zenici v BIH.

“Že pred uradno potrditvijo evropske zveze smo predvidevali, da bi bil lahko razpored tekem tak, kakršen zdaj tudi je, in to pravzaprav sploh ni pomembno. Delo moramo začeti čim prej. Imeli bomo zelo spremenjeno ekipo, nekatere igralke so končale kariere, nekatere so se žal resneje poškodovale. Imamo tudi igralke, ki se vračajo po poškodbah in že dolgo niso v tekmovalnem procesu. Novinke v reprezentanci se bodo morale čim hitreje prilagoditi našemu sistemu dela, izkoristiti moramo tudi zgoden konec nekaterih prvenstev po Evropi. Sem pa zelo vesel, ker reprezentantke izkazujejo veliko željo po delu in napredku, so visoko motivirane in se veselijo priprav in tekmovanj,” je še dejal italijanski strateg, ki je slovensko izbrano vrsto prevzel leta 2017.

Na avgustovsko EP, ki ga bodo skupaj gostile Srbija, Romunija, Bolgarija in Hrvaška, se bosta uvrstili najboljši dve ekipi.

Vir: STA
Foto: Sportida

Zadnje video vsebine

1

Med množico Francozov po derbiju Ligue 1 pretep dveh italijanskih reprezentantov (VIDEO)...Več

2

Po enajstih letih črno-modra navijaška norija na ulicah Milana (VIDEO)...Več

3

Junak Interjevih navijačev pred Meazzo dobil čudovit grafit (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Marotta provocira Juventine: Komaj čakam, da pridem v Torino kot prvak...Več

2

Tim Gajser: Najtežje pričakujem ponovno druženje z navijači...Več

3

Andrea, kaj ti je bilo tega treba?...Več