single
[3]
163714

Usoda zmajev v Eurocupu bo znana jutri

Avtor: Urban Kolman
7. 7. 2022, 11.30

Z jutrišnjim dnem se v Barceloni uradno odpira tudi nova sezona Eurocupa, v kateri bo znova tekmovala tudi Cedevita Olimpija. Zgodaj popoldne bodo vodilni iz tekmovanja vseh 20 ekip izžrebali v dve skupini. Lahko zmaji v novi sezoni Eurocupa izboljšajo četrtfinalno uvrstitev v prejšnji sezoni?

Vseh dvajset ekip je bilo razporejeno v deset bobnov po dve odvisno od koeficienta. Upoštevali so se rezultati v zadnjih treh sezonah evroligaških tekmovanj. Vsaka zmaga v rednem delu je prinesla 2 točki, poraz ali neodločen izid 1 točko. Vsaka uvrstitev v osmino in četrtino finala je prav tako prinesla 2 točki, medtem ko uvrstitev v polfinale in finale prinese 1 dodatno točko.

V primeru izenačenega števila točk je odločalo število zmag, če je bilo tudi to enako, je odločala uvrstitev v prejšnji sezoni rednega dela evropskega tekmovanja. V primeru enake uvrstitve je odločala uvrstitev v domačih ligah. Če tudi s tem ni bilo možno narediti razlike, je bil opravljen žreb.

Na začetku žreba bodo po dve ekipi v vsakem bobnu, nato bodo med žrebom iz vsakega bobna vzeli eno ekipo in jo dali v skupino A. Ekipa, ki ostane, pade v skupino B. Ekipe iz iste države ne morejo biti v istih skupinah. V primeru, da bi bile iz ene države štiri ekipe, potem bi bile razporejene v istem številu v obe skupini.

V prvem bobnu sta Hapoel Tel Aviv in Joventut, v drugem Gran Canaria in Cedevita Olimpija, v tretjem Budučnost in Reyer Venezia, v četrtem Trento in Bursaspor, v petem Turk Telekom Ankara in Lietkabelis Panevezys, v šestem Promitheas Patras in Bourg en Bresse, v sedmem Paris Basketball in Ulm, v osmem Brescia in Hamburg Towers, v devetem Slask Wroclaw in Cluj-Napoca ter v desetem London Lions in Prometej Slobozhanske.

Prenos žreba Eurocupa, jutri ob 13.15 na Š1!

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Golemac: Kljub odhodu Blažiča ne bi smelo biti težav (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Iloski se ne ustavlja, njegova strelska statistika že pri številki 19!...Več

3

Velikonja poskrbel, da bodo pri Olimpiji spet jedli krofe (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser je novi svetovni prvak! (VIDEO)...Več

2

Jan Pancar: Motokros je na Finskem veliko bolj razvit, kot misli večina...Več

3

Srebrnič ima protistrup za Olimpijo, sliši na ime sodnikov podaljšek...Več