pismo ikona
šport TV 1 logo
08:45
Bologna - Atalanta Serie A
šport TV 2 logo
08:45
Genk - Anderlecht Belgijska liga
šport TV 3 logo
08:45
Kadetten Schaffhausen - Kristianstad EHF Liga prvakov

US Open šele novembra v Indian Wellsu?

Avtor: Blaž Magdič
4. 5. 2020, 16.44

Čeprav je pred nekaj dnevi teniška zveza ZDA sporočila, da namerava US Open izpeljati po predvidenem sporedu in v običajnem terminu, konec avgusta in v začetku septembra, je zdaj njen direktor Michael Dowse v pogovoru za revijo Inside Tennis izjavil, da zveza aktivno razmišlja o drugih možnostih. Ena naj bi bila Indian Wells v novembru.

“To možnost imamo na mizi, vendar dokončne odločitve še nismo sprejeli. Kar koli bomo določili, bo to v sodelovanju z lastnikoma turnirja, ATP in WTA,” je dejal Dowse.

Odprto prvenstvo ZDA se s kvalifikacijami začne 24. avgusta, a glede na to, da se igra v New Yorku, ki je najbolj prizadeto območje ZDA zaradi novega koronavirusa, je zelo verjetno, da bi se moral turnir odvijati brez gledalcev. To seveda teniški zvezi ZDA ne ustreza, zato je Indian Wells, ki je drugi največji teniški kompleks v ZDA in ki leži v puščavi v Kaliforniji, logična rezervna različica.

“Želimo izpeljati turnir in pripravljeni smo povečati število testiranj. Naš cilj je poskrbeti za zdravje vseh igralcev in ostalih udeležencev turnirja, hkrati pa turnir izpeljati ob ustrezni finančni konstrukciji,” je dodal direktor turnirja.

 

Foto: Guliver/Getty Images
Vir: STA

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več