single
[15]
171897

Urša Bogataj prevlado na poletni VN potrdila z novo zmago

Avtor: Blaž Magdič
2. 10. 2022, 20.02

Dvakratna olimpijska prvakinja v smučarskih skokih Urša Bogataj, ki je že prejšnji konec tedna ubranila skupno zmago na poletni veliki nagradi, je danes na finalu v Klingenthalu potrdila slavje. Bogatajeva je zmagala z 225,5 točke pred še eno slovensko skakalko, Emo Klinec (197,6). Nika Križnar je manjkala zaradi poškodbe gležnja.

Za dvojno slovensko zmago se je na tretje mesto v Klingenthalu uvrstila Nemka Selina Freitag (196,6 točke), ki je dosegla prvo uvrstitev na zmagovalni oder v karieri.

Med dobitnice točk so se uvrstile tudi vse preostale slovenske skakalke. Izkušena Maja Vtič je zasedla 18. mesto, mlada Nika Prevc je bila 21., Katra Komar in Taja Bodlaj pa sta končali na 23. in 24. mestu.

V skupnem seštevku je na prvem mestu s 460 točkami končala Urša Bogataj pred Niko Križnar, ki je tekmovala le na treh tekmah, zbrala pa je 240 točk, Nika Prevc je bila deveta, Emo Klinec pa je današnji rezultat uvrstil na 13. mesto.

V pokalu narodov so Slovenke, ki posamične zmage niso vpisale zgolj v Romuniji, zbrale kar 1402 točk, 829 na drugem mestu Nemke in 762 na tretjem Avstrijke.

Poletne sezone je zdaj konec. Zimska, z vrhuncem pred domačimi navijači v Planici na nordijskem svetovnem prvenstvu, pa se bo tako za skakalke kot skakalce začela 5. in 6. novembra na plastiki v poljski Wisli.

“S celotnim Klingenthalom sem zadovoljna. Morda nisem pričakovala, da bom ravno na veliki skakalnici tako dobro skakala, a sem zelo vesela. Želim tako nadaljevati tudi na večjih napravah,” je tekmo za Smučarsko zvezo Slovenije ocenila Bogatajeva.

“Poletna velika nagrada je končana, za nas zelo uspešno. Na vseh tekmah v letošnjem poletju smo dosegli dvojne stopničke, prav tako tudi skupno dvojno zmago. Danes prav tako dvojne stopničke in dvojna zmaga, več tudi nismo načrtovali. Mirne glave gremo lahko v zimo. Upam, da bodo dekleta za zimo zdrava in da bo šlo brez poškodb. Načrt je, da svetovni pokal začnemo s polno kvoto in že takoj na prvi tekmi startamo na pokal narodov,” pa je bil zadovoljen tudi trener Zoran Zupančič.

 

Foto: EXPA/Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Urukalo: “Za takšne predstave nas najbolj motivira domača publika!” (VIDEO)...Več

2

Nukić: Igrati v takšnih pogojih je za nogometaše nevarno...Več

3

VIDEO: Neymarjev dvojnik preslepil varnostnike...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Milanski Inter Šešku preprečil, da bi spoznal Dončića...Več

2

Nova polomija sodnika in VAR-a: Portugalska enajstmetrovka v nasprotju s pravili? (FOTO)...Več

3

Ronaldo še zadnjič udaril po Unitedu: Izdal novo uro s podobo gola, ki ga je dosegel proti rdečim vragom (FOTO)...Več