pismo ikona
šport TV 1 logo
08:45
Hellas Verona - Udinese Serie A
šport TV 2 logo
08:45
Sampdoria - Benevento Serie A
šport TV 3 logo
07:45
Bordeaux - Nice Ligue 1

Urnik paraolimpijskih iger ostaja skoraj nespremenjen

Avtor: Blaž Magdič
3. 8. 2020, 20.27

Za paraolimpijske športnike se bo program tekmovanj na igrah Tokio 2020, ki so jih organizatorji zaradi koronavirusne pandemije prestavili na prihodnje poletje, le malo spremenil glede na prvoten načrt. Kot so danes sporočili organizatorji, bo slovesno odprtje 24. avgusta 2021 v japonski prestolnici.

Skupno bo v 12 tekmovalnih dneh, paraolimpijske igre se bodo končale 5. septembra, potekalo 539 tekmovanj v 22 različnih športih.

Tako kot za olimpijske igre, te bodo na sporedu od 23. julija do 8. avgusta, so tudi za paraolimpijska tekmovanja prireditelji zagotovili vsa prvotno načrtovana prizorišča, tudi spored tekmovanj za paraolimpijske kolajne je ostal skoraj povsem nespremenjen.

Obstajajo pa pomisleki, ali bodo igre sploh lahko izpeljali. Dvome spodbujajo zlasti rekordna povečanja dnevnih okužb z novim koronavirusom v Tokiu.

“Res je, da razmere s koronavirusom niso rožnate, še vedno je precej negotovosti, vendar je to velik korak naprej v naših pripravah,” je o novem urniku dejal japonski olimpijski delavec Hidemasa Nakamura. Cilj je pripraviti varne igre prihodnje poletje.

 

Foto: Guliver/Getty Images
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Kaja Eržen: V Rimu uživa, z Džekom kar “po naše”...Več

2

Pancar: Pokazal sem, da sem konkurenčen za TOP 10...Več

3

VIDEO: Ko ne veš, kaj bi … lobaš...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Herlings šokiral: Ničesar nisem čutil od pasu navzdol...Več

2

BLOG: Eksperiment? Da, a z enormnimi možnostmi za uspeh!...Več

3

Nove smernice za 11-metrovke: Igralci niso pingvini!...Več