single
[6]
134272

Urnaut tudi uradno pri ruskem velikanu

Avtor: Kenny Jan
9. 8. 2021, 22.49

Slovenski odbojkar Tine Urnaut je novi član ruskega Zenita iz Sankt Peterburga, je klub sporočil na uradni spletni strani. Kapetan slovenske reprezentance je sicer po koncu minule sezone sprva okrepil poljski Jastrzebski Wegiel, nato pa je s klubom prekinil pogodbo in se v ponedeljek uradno pridružil Zenitu.

Dvaintridesetletni Korošec je 10. junija podpisal pogodbo s poljskim prvoligašem, nato pa je prišel klic Zenita, ki si je slovenskega kapetana želel v svoji ekipi za sezono 2021/22.

Poljski klub je nato 24. julija prekinil pogodbo z Urnautom, v izjavi za javnost pa zapisal, da so razočarani nad slovenskim kapetanom, ki je sprva podpisal dveletno pogodbo z lanskim poljskim prvakom. “Sledimo principom, da za naš klub igrajo zgolj odbojkarji, ki pred svoje ambicije postavijo dobro kluba,” so takrat zapisali pri poljskih prvakih.

Na pisanje Jastrzebskega se je na družbenih omrežjih dan kasneje odzval tudi Urnaut, ki je zapisal, da je presenečen in šokiran nad pisanjem kluba ter da so pogajanja potekala drugače, saj gre za prekinitev pogodbe, ki ustreza obema kluboma.

“Vsa komunikacija je potekala normalno in v skladu z zdravim razumom, tudi zadnji telefonski pogovor se je končal prijateljsko. Vse zahteve Jastrzebskega, vključno z odškodnino, so bile izpolnjene. Obtožbe na moj in račun slovenske reprezentance so čudne, nepomembne in neresnične,” je na Instagramu zapisal Urnaut, ki je takrat čakal na uradno potrditev Zenita.

Zgodba je nato nekoliko potihnila, danes pa je odbojkarski velikan iz Sankt Peterburga uradno objavil novico o podpisu pogodbe z Urnautom. Tam bo 32-letnik nosil dres s številko 21.

“Z veseljem lahko sporočim, da sem novi igralec Zenita. Komaj čakam, da bom igral v enem od najlepših mest na svetu. Upam, da bomo skupaj dosegli odlične rezultate in se pri tem tudi zabavali,” je ob podpisu pogodbe v objavi na Instagram profilu kluba dejal Urnaut.

Zenit je v lanski sezoni zasedel drugo mesto v ruskem prvenstvu, obenem pa je bil v finalu poražen tudi v lanskem pokalu Evropske odbojkarske zveze.

Korošec je izbrano vrsto vodil ob premiernem nastopu v ligi narodov, kjer je Slovenija osvojila visoko četrto mesto med 16 najboljšimi reprezentancami.

Septembra pa izbrano vrsto čaka še nastop na evropskem prvenstvu. Skupinski del bo opravila v Ostravi na Češkem. Tekmeci bodo domačini, Belorusi, Bolgari, Italijani in Črnogorci. Prvenstvo se bo začelo 1. septembra.

Vir: STA
Foto: Sportida

Zadnje video vsebine

1

Allegri besnel po tekmi: ”In oni bi radi igrali za Juventus!” (VIDEO)...Več

2

Lotrič: Evropa nam bo prinesla veliko novih izkušenj (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Bo Olimpija eno izmed presenečenj letošnje ICEHL?...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Olimpija v ICEHL...Več

2

Pred derbijem na ŠTV: Mulahusejnović je novi Džeko (video)...Več

3

Puškaša naj dobi … kuža!...Več