pismo ikona
šport TV 1 logo
00:15
Genoa - Lazio Serie A
šport TV 2 logo
šport TV 3 logo

Urbas: Komaj čakamo, da se začne

Avtor: Marko Premrl

Slovenski hokejisti bodo danes začeli nastope na olimpijskem turnirju. Prvi tekmec v Pyeongchangu bo ekipa ZDA, ki je precejšnja neznanka, saj je brez najboljših iz lige NHL. V slovenskem taboru pravijo, da bodo dali vse od sebe, Jan Urbas pa ne izključuje presenečenja

Urbas odslej v dresu Beljaka

Urbas odslej v dresu Beljaka

“Zdravi smo vsi in komaj čakamo, da se vse skupaj začne. Vzdušje je super, kot vedno, izpilili smo še stvari, ki smo jih morali. Tukaj smo zaradi tekem in tekme so tiste, na katere čakamo,” je eden standardnih reprezentantov Jan Urbas razmišljal dan pred prvo tekmo v Južni Koreji.

OI so za hokejiste, tudi zato, ker imajo svojo olimpijsko vas ob morju, skorajda kot svetovno prvenstvo. “Na SP je več tekem, tu se lahko bolje pripraviš. Sledijo si hitro, ne pa tako hitro kot na SP. Imamo tekmo, nanjo se pripraviš, odigraš, potem je čas za regeneracijo in pripravo na naslednjo. Zdaj se pripravljamo na Američane, potem pa naprej,” o tekmovalnem ritmu na igrah pravi slovenski napadalec.

O tem, kdo bo manjkal in koga bodo v kateri od ekip pogrešali, je bilo pred igrami veliko razprav. Urbas se s tem ne obremenjuje. “Zanesljivo bodo vsem manjkali ti igralci. A oni imajo tako veliko bazo, da četudi ni najboljših iz NHL, imajo tako veliko igralcev, da lahko zberejo najboljše. Imajo prednosti in slabosti, tako kot vsi, pogledati si jih moramo na videu in kako so igrali na turnirjih, se pa moramo še bolj mi pripraviti na našo igro, moramo biti konstantni vseh 60 minut in upati na čim boljši rezultat,” o taktiki proti ZDA razmišlja Urbas.

O primerjavi vseh tekmecev v skupini, kjer sta še selekcija ruskih olimpijcev in Slovaška, pa meni: “Težko je reči, kdo je najlažje premagljiv. No, premagljivi bodo vsi težko. Vsi imajo dobre baze igralcev. Mogoče bo najlažje proti Slovaški, ampak tudi oni imajo kakovostno ekipo. Rusi imajo tudi v KHL tako velike zvezdnike, da so eni glavnih favoritov turnirja. Proti njim bo zelo težko, potem sledijo Slovaki. A za zdaj se osredotočamo na Američane.”

In njegova napoved slovenskih predstav na OI? “Vsekakor bomo skušali igrati najbolje, kar bomo lahko, in skušali iztržiti najboljše rezultate.”

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Priporočamo še

1

BLOG: Poker, ki te lahko drago stane...Več

2

BLOG: Evropski pokali kmalu brez pravila zadetka v gosteh?...Več

3

Kako je Vinícius Júnior zavzel svoje mesto na belem dvoru?...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Kopitar o Dončiću: Ne obnaša se kot devetnajstletnik...Več

2

POTEZA LETA: Vratarka ubranila, čeprav žoge sploh ni videla (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Huda poškodba Birse, ki si je zlomil kar dve kosti...Več