šport TV 1 logo
12:30
Genoa - Juventus Serie A
šport TV 2 logo
12:15
Lecce - Sampdoria Serie A
šport TV 3 logo
12:00
Inter - Dinamo Hrvaška liga

URADNO: Liga NHL v le dveh mestih, igralo bo 24 moštev

Avtor: Blaž Magdič
27. 5. 2020, 09.29

Komisar severnoameriške hokejske lige NHL Gary Bettman je v televizijski izjavi potrdil, da se bo zaradi pandemije novega koronavirusa prekinjena sezona nadaljevala s končnico, v kateri bo 24 ekip. Tekme bodo igrali v dveh mestih. Bettman še ni pojasnil, kdaj naj bi se liga nadaljevala, prav tako še niso izbrali dveh mest, ki bi gostili tekme.

NHL je prekinjena od 12. marca, trening kampov pa ne bodo odprli pred 1. julijem, je dodal Bettman. Ta je razkril, da so v izboru za dve mesti, ki bi gostili tekme, Chicago, Columbus, Dallas, Los Angeles, Las Vegas, Minneapolis, Pittsburgh, Toronto, Vancouver in Edmonton.

“Ne želimo iti tja, kjer je veliko okužb s covidom-19, in ne želimo tja, kjer ne moremo zagotoviti ustreznega testiranja,” pravi Bettman in dodaja: “Testiranje pa bo obširno in ne sme ovirati potreb lokalnega okolja.”

Čeprav so v igri tri kanadska mesta, pa je Bettman dejal, da bodo ta kandidirala za organizacijo tekem končnice le, če bo Kanada ukinila obvezno 14-dnevno karanteno.

“Odločitve nočemo povleči že danes. Verjetno pa jo bomo morali v treh ali štirih tednih,” je še povedal Bettman.

Po predlogu za nadaljevanje sezone bodo v prvem krogu končnice prosti po štirje najboljši iz vsake konference pred prekinitvijo lige, torej Boston, Tampa Bay, Washington in Philadelphia z vzhoda ter St. Louis, Colorado, Vegas in Dallas z zahoda. Igrali pa bodo turnir, na katerem bi določili nosilce za končnico v vzhodni in zahodni konferenci.

Preostalih 16 klubov pa bo v prvem krogu igralo dvoboje na tri zmage. Pari bi bili Pittsburgh – Montreal, Carolina – New York Rangers, New York Islanders – Florida in Toronto – Columbus na vzhodu ter Edmonton – Chicago, Nashville – Arizona, Vancouver – Minnesota in Calgary – Winnipeg na zahodu.

Zmagovalci prvega kroga se bodo v drugem srečali z najvišjimi nosilci in igrali na štiri zmage. Na štiri zmage bodo nato igrali vse do konca. “Pričakujemo, da se bo sezona zavlekla v pozno poletje in zgodnjo jesen,” pravi Bettman.

Los Angelesa Anžeta Kopitarja ne bo v končnici, saj je bil pred prekinitvijo predzadnji na zahodu.

Spremljajte našo spletno stran, kjer bomo skozi tedne natančno objavili lokacijo in termine dvoboje. Nekatere si boste lahko v ekskluzivnih prenosih ogledali tudi na programih Šport TV-ja!

 

Foto: Guliver/Getty Images
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Dybala kot Messi, Ronaldo kot topničarji, Costa v “pajka”...Več

2

VIDEO: Sassuolo do remija z evrogolom v zadnji minuti...Več

3

VIDEO: Ribery kot v najboljših letih, pošalil se je z obrambo Lazia...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Kakšna blamaža Barce! Katalonci vodili z 2:0, tri sekunde pred koncem pa izgubili...Več

2

Oblak: Beckenbauerju sem rekel, ti samo javi pa pridem!...Več

3

Oblak madridski kralj prostih strelov (VIDEO)...Več