šport TV 1 logo
12:25 V ŽIVO
Lazio - Udinese Serie A
šport TV 2 logo
12:55 V ŽIVO
Lyon - Reims Ligue 1
šport TV 3 logo
13:00
Gorica - Lokomotiva Hrvaška liga

Upravni odbor potrdil: NBA se začenja 22. decembra

Avtor: Marko Premrl
11. 11. 2020, 08.40

Upravni odbor severnoameriške košarkarske lige NBA je potrdil načrte za prihajajočo sezono in potrdil, da se bo nova sezona začela 22. decembra, so sporočili iz najmočnejšega košarkarskega tekmovanja na svetu. Že prej sta takšen dogovor sprejela vodstvo lige ter združenje igralcev NBPA, zdaj pa je dogovor dobil še zeleno luč upravnega odbora.

Že prej sta dogovor tudi glede omejitve plač in drugih finančnih podrobnosti dosegla vodstvo lige NBA ter sindikat igralcev, tako da je bila potrditev upravnega odbora, v katerem med drugimi sedi tudi najboljši košarkar v zgodovini lige Michael Jordan, ki je obenem predsednik Charlotte Hornets, le še zadnja formalnost na poti do starta nove sezone.

Zaradi koronavirusne pandemije bo sezona krajša in bo imela 72 namesto običajnih 82 tekem. Že prihodnji teden, 18. novembra, bo v ligi NBA potekal nabor. Za zdaj še ni znano, kdaj natančno se bo prvenstvo NBA končalo, vendar je načrt takšen, da bo prvak 2021 znan še pred poletnimi olimpijskimi igrami v Tokiu.

Minula sezona je zaradi covida-19 mirovala od 11. marca do 30. julija, ko se je liga NBA nadaljevala v karantenskem mehurčku v Orlandu pod strogimi varnostnimi ukrepi ter brez gledalcev. Naslov so osvojili Los Angeles Lakers po zmagi nad ekipo Miami Heat slovenskega zvezdnika Gorana Dragića.

 

Foto: Getty Images
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Rupnik znova uprizoril Messija...Več

2

Pozabite “panenko”: To je čudežna 11-metrovka, ki bi šokirala vse vratarje sveta (VIDEO)...Več

3

Bohar in Jurčević z Osijekom zrušila Dinamo in potrdila visoke apetite (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Narobe svet: Če bo Pirlo zmagoval, bo bonuse prejemal tudi Sarri...Več

2

Je Tottenham dokončno stopil na šampionsko pot?...Več

3

Gajser: Ogromno bo še treba osvojiti, a živim svoje sanje...Več