šport TV 1 logo
12:25 V ŽIVO
Parma - Milan Serie A
šport TV 2 logo
13:00
Lyon - Angers Ligue 1
šport TV 3 logo
12:00
Fuchse Berlin - Kiel Bundesliga

Unikum: Osem zaporednih tekem v Zagrebu!

Avtor: Žiga Ikič
10. 8. 2018, 15.08

V petkovem večeru bo hrvaško prvoligaško tekmovanje vstopilo v tretje kolo, odprla pa ga bosta zagrebški Dinamo in Slaven Belupo iz Koprivnice. Dvoboj bo odigran na stadionu Maksimir, ki je v danem obdobju eden od najbolj "obremenjenih" stadionov na svetu. Tam bo Dinamo odigral kar sedem od osmih prvenstvenih tekem, ki jih bo v zaporedju odigral v Zagrebu. Srečanje s Koprivničani bo tretje v omenjeni seriji. Kako je to možno, se sprašujete?

Serija uvodnih osmih zaporednih prvoligaških tekem v domačem mestu je zagotovo neke vrste unikum v sodobnem nogometu. V primeru zagrebškega Dinama je razlaga sicer jasna po uradnih podatkih in “pije vodo”, vseeno pa se je, kot je v hrvaškem nogometu že kar stalnica, prikradel en sila konkreten vprašaj. Tekmecem zagrebških Modrih omenjeni pomislek predstavlja resno grožnjo regularnosti prvenstva.

Osnova za vse je, da se odvijajo dela na stadionu v Kranjčevićevi, kjer sicer domače tekme igrata prvoligaša Rudeš in Lokomotiva. Posledično ta dva tekmece gostita na največjem hrvaškem nogometnem stadionu, zatorej (bo)sta z Modrimi tam igrala v sklopu prvega in petega kola. V drugem kolu sta Istra in Dinamo zamenjala gostiteljstvo in se je tekma odigrala v Zagrebu in ne v Pulju. Prav tu se je pojavil velik vprašaj, saj je Istra tekmo uvodnega kola že odigrala doma, v naslednjem pa to naj ne bi bilo mogoče.

Sicer je Dinamo že odigral dve tekmi, proti Rudešu je remiziral z 1:1, Istro pa je ugnal s 3:0. Po tekmi s Slavenom bo Dinamo gostil še Osijek, Lokomotivo in Rijeko, za tem “gostuje” pri Gorici, ki je prav tako zagrebški klub in je imel do nedavnega stadion Maksimir celo prijavljen kot domačega, za konec serije pa sledi še domača tekma z Interjem iz Zaprešiča.

Maksimir bo torej tudi tokrat prizorišče prvenstvene tekme, tam bosta Dinamo in Slaven Belupo odprla tretje kolo, neposredni prenos pa bo od 19:55 na Šport TV 2. Vabljeni v našo družbo!

 

Foto: Sportida.com

Priporočamo še

1

Moderni Ajax veliko dolguje Johanu Cruyffu...Več

2

Nejc Mravlja: Bo 100 milijonov dovolj za nakup Hazarda?...Več

3

Nedelja za zgodovino: Gajser na robu solz z navijači pel himno (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Ivo Jan: Jan Muršak se je odločil, da ne bo zraven (video)...Več

2

VIDEO: Kraljevski dve minuti in dve epski mojstrovini Iličića...Več

3

VIDEO: Tim Gajser razveselil slovenski ovinek in švignil mimo Cairolija...Več