single
[15]
167027

Umrla talentirana slovenska smučarska tekačica

Avtor: Klemen Verlič
11. 8. 2022, 19.58

Na pripravah na Norveškem je v tragični nesreči umrla mlada članica slovenske reprezentance A v smučarskem teku Hana Mazi Jamnik, so v izjavi za javnost sporočili iz Smučarske zveze Slovenije (SZS). Stara je bila 19 let.

V Kranjčanko je malo pred deveto uro med treningom na rolkah v predoru Botshei na cesti med Forsandom in Joerpelandom trčil tovornjak. Kot poroča Sportal, so ponesrečenko s helikopterjem odpeljali v bolnišnico v Stavanger, kjer pa zdravnikom ni uspelo rešiti njenega življenja.

“Voznika in vozilo imamo pod nadzorom. Vzeli smo mu vozniško dovoljenje in ga ovadili. Vzeli smo mu tudi vzorec krvi, da ugotovimo, če je vozil pod vplivom alkohola,” je za norveško spletno stran norvay.posten.com dejal predstavnik policije, ki je po nesreči za dalj časa zaprla cesto.

Mazi Jamnikova je bila ena najbolj perspektivnih tekmovalk v smučarskem in rolkarskem teku.

Lani je na svetovnem prvenstvu na tekaških rolkah v Italiji osvojila zlato in srebrno odličje v mladinski konkurenci. Naslov svetovne mladinske prvakinje je osvojila v drsalni tehniki, naslov podprvakinje pa v klasični tehniki.

Smučarska zveza je družini mlade tekačice izrazila sožalje, obenem pa prosila za spoštovanje zasebnosti družine v zahtevnih trenutkih.

Foto. Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: SŽ Olimpija na prvi domači tekmi točke predala Celovcu...Več

2

VIDEO: Kako ne začeti tekme? Predava Las Vegas...Več

3

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

2

Union Berlin: Novi nemški vladar?...Več

3

Tekma med Muro in Olimpijo dobiva tretji polčas: Riera na družbenem omrežju odgovarja Čontali (FOTO, VIDEO)...Več