KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[2]
183082

Umrl legendarni branilec Olimpije, ki je deloval tudi kot selektor

Avtor: Blaž Magdič
2. 2. 2023, 13.48

V 85. letu življenja je umrl Mahmut "Šoja" Kapidžić. Dolgoletni branilec Olimpije je po nogometni upokojitvi v 80. letih prejšnjega stoletja na zvezi deloval kot vodja inštruktorske službe, selektor in koordinator mlajših selekcij, so sporočili na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.

Nogometno pot je začel v rodni Bosni in Hercegovini, iz sarajevskega Željezničarja pa se je leta 1963 preselil v ljubljansko Olimpijo. Kasneje je za leto dni odšel v belgijski Beringen, a se nato znova vrnil v Ljubljano.

Kapidžić je za ljubljanski klub odigral 159 tekem, kot branilec pa se je podpisal pod deset zadetkov Olimpije. Po letu 1972 je kariero nadaljeval pri Mercatorju, s katerim je nastopal v drugi jugoslovanski zvezni ligi, kasneje pa je v klubu iz Viča deloval kot trener.

Po slovenski osamosvojitvi je bil Kapidžić v slovenski nogometni zvezi aktiven kot selektor in koordinator mlajših selekcij. S kadetsko reprezentanco Slovenije je leta 1997 nastopil na evropskem prvenstvu v Nemčiji.

“V času svoje aktivne vloge na Nogometni zvezi Slovenije je pripomogel k vzgoji in razvoju številnih slovenskih reprezentantov, vsa leta pa je bil Kapidžić aktiven tudi v Zvezi nogometnih trenerjev Slovenije, kjer je bil do smrti član sveta zaslužnih trenerjev,” so še zapisali pri NZS.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Jeseničani gladko v finale alpske lige...Več

2

Murić po zadnji tekmi v EuroCupu: ”Težko rečem, kaj vse je bilo narobe, postalo je že smešno!” (VIDEO)...Več

3

Obetavni hrvaški organizator Cedevite Olimpije o vzornikih: “Odkar spremljam NBA je to Luka Dončić, tak košarkar se rodi enkrat na milijon let! (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Nekdanji dragulj Bayerna se spominja Der Klassikerja: ”Ljudje so samo zaradi te tekme kupovali sezonske vstopnice”...Več

2

VIDEO: Slovenija po preobratu v drugem polčasu do zmage na uvodu kvalifikacij!...Več

3

Roka tako, roka drugače, kaj je prav in kaj ni?...Več