single
[2]
127836

Uefa ustavila disciplinske postopke proti Juventusu, Realu in Barceloni

Avtor: Marko Premrl
9. 6. 2021, 19.12

Evropska nogometna zveza (Uefa) je vsaj začasno prekinila disciplinske postopke proti klubskim velikanom Juventusu, Barceloni in Realu Madridu, ki so se v postopkih Uefe znašli po vztrajanju pri ideji superlige.

“Po odprtju disciplinskih postopkov proti Barceloni, Juventusu in Realu Madridu zaradi potencialnega kršenja Uefinih pravnih okvirjev v povezavi s tako imenovanim projektom superlige se je pritožbena komisija Uefe odločila do nadaljnjega ustaviti postopke,” so pri Uefi brez dodatnih podrobnosti zapisali v sporočilu za javnost.

Trojica klubov je bila del 12-erice, ki je aprila ustanovila superligo, a je ta hitro doživela številne kritike in tudi svoj konec. Manchester United, Manchester City, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Milan, Inter in Atletico Madrid so hitro odstopili od projekta, Real, Barcelona in Juventus pa so vztrajali s podporo tekmovanju, ki bi teoretično “zamenjalo” Uefino ligo prvakov.

Po uvedbi disciplinskih postopkov so nekateri poročali o tem, da bodo omenjeni trije dobili dvoletno prepoved tekmovanj v ligi prvakov, ob tem pa tudi visoko denarno kazen.

 

Foto: Getty Images
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

Žan Rogelj: Menim, da je nogomet šport št. 1 v Avstriji (VIDEO)...Več

2

NA DANAŠNJI DAN: Krstna tekma Slovenije na velikih tekmovanjih (VIDEO)...Več

3

Kovačić: Hrvaška lahko doseže velike stvari (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser: Ni enostavno postati prvak, še težje pa je naslov ubraniti...Več

2

Ekipa ŠPORT TV pripravljena na EURO 2020...Več

3

Oblak vodi enajsterico zvezd, ki jih ne bo na EP...Več