single
[2759]
124543

UEFA spremenila pravilo glede števila nogometašev na Euru

Avtor: Kenny Jan
27. 4. 2021, 19.07

The Times poroča, da je Uefin izvršni komite spremenil pravilo glede števila igralcev posamezne ekipe na prihajajočem prvenstvu, ki si ga boste lahko ogledali izključno na programih Šport TV. Krovna evropska nogometna organizacija se je odločila, da se število nogometašev pri udeleženkah poveča na 26.

Sicer informacija še ni uradna, vendar Times navaja, da bo novo ”pravilo” kmalu objavljeno. To bo zagotovo razveselilo 24 najboljših reprezentanc stare celine, ki bodo tako imele na izbiro večje število nogometašev, kar predstavlja tudi večjo konkurenco znotraj moštva in večjo voljo po dokazovanju, kar lahko na koncu prinese samo pozitivne posledice.

Ponavadi so imeli trenerji na izbiro tako na evropskih kot svetovnih prvenstvih 23 varovancev, sedaj pa bodo lahko računali še na 3 dodatne moči.

To je najbrž povezano z dejstvom, da je v času koronavirusa, da bi preprečili veliko število poškodb, dovoljenih kar 5 menjav in ne več 3. Tako bodo strategi posameznih držav udeleženk za to število menjav imeli več izbire, kar bi jim moralo prinesti ”sladke skrbi”.

Evropsko prvenstvo, na katerem na žalost ne bo nastopila Slovenija, se začne 11. junija in traja točno mesec dni. Na njem bodo nastopile reprezentance Turčije, Italije, Walesa, Švice, Danske, Finske, Belgije, Rusije, Anglije, Hrvaške, Severne Makedonije, Avstrije, Ukrajine, Nizozemske, Škotske, Češke, Poljske, Slovaške, Španije, Švedske, Madžarske, Portugalske, Nemčije in Francije.

Foto: Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Gajser ekskluzivno za Šport TV: ”Občutek, ko imaš svojo progo, je fenomenalen” (VIDEO)...Več

2

Med množico Francozov po derbiju Ligue 1 pretep dveh italijanskih reprezentantov (VIDEO)...Več

3

Po enajstih letih črno-modra navijaška norija na ulicah Milana (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

“Inter do naslova? Seveda, če pa so pripeljali mene”...Več

2

Andrea, kaj ti je bilo tega treba?...Več

3

Marotta provocira Juventine: Komaj čakam, da pridem v Torino kot prvak...Več