single
[2]
221719

Uefa razmišlja o širitvi reprezentančnih kadrov na Euru 2024, namesto 23 vsaka ekipa s 26 igralci

Avtor: Aljaž Pirnat
28. 3. 2024, 17.02

Krovna evropska nogometna zveza Uefa bo naslednji mesec na sestanku obravnavala možnost širitve kadrov udeleženk bližnjega evropskega prvenstva v Nemčiji, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Po sedanjih pravilih ima lahko vsaka reprezentanca za EP prijavljenih 23 nogometašev, predlog širitve pa je 26 članov.

Kot poroča dpa, so takšen predlog Uefi podali v več sodelujočih ekipah, izpostavili so angleškega selektorja Garetha Southgata, ki ima veliko težav s poškodbami v svoji ekipi.

“Dobili smo več sporočil selektorjev nacionalnih ekip, ki zadevajo število članov posameznih moštev na Euru 2024. Delov skupina Uefe in predstavniki sodelujočih reprezentanc bodo 8. aprila obravnavali predloge trenerjev, preučili bomo vse možne rešitve in ideje,” je sporočila Uefa.

Krovna zveza je prav za tekmovanje v Nemčiji spet skrčila seznam članov v posameznih ekipi na 23, potem ko je bilo na prejšnji izvedbi tega tekmovanja zaradi koronskih razmer v postavi že lahko 26 igralcev.

Ta napovedani sestanek bo del širše delavnice Uefe, na kateri bodo 8. in 9. aprila v Düsseldorfu s sodelujočimi reprezentancami pri krovni zvezi pretresli različna aktualna vprašanja pred Eurom.

Vir: STA
Foto: Guliver Image

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Šeško dosegel svoj 9. zadetek v Bundesligi in Leipzigu pomagal do nove zmage...Več

2

Jošt Pišek za Šport TV: Lahko smo konkurenčni in proti Olimpiji ustvarimo pozitiven rezultat (VIDEO)...Več

3

Pancar za Šport TV: ”Na zadnjo dirko sem se odpravil brez opravljenega treninga”...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sanjska Slovenija v sanjskih Stožicah: Cristiano in soigralci pokleknili z 2:0!...Več

2

BLOG: Čas je za Elšnika, Karničnika, Iličića, Topalovića… Pridete?...Več

3

Bogatinov in Kosić zadnji žrtvi trenerskih menjav v PLT...Več