single
[3137,2]
203296

Uefa: Največ gledalcev na tekmah v Angliji in Nemčiji

Avtor: Urban Kolman
14. 9. 2023, 18.48

Evropska nogometna zveza Uefa je objavila poročilo, v katerem se je dotaknila obiskanosti tekem v evropskem nogometu. Na tej lestvici je na prvem mestu Anglija, kjer si je 44,5 milijona ljubiteljev nogometa ogledalo tekme angleških profesionalnih in amaterskih klubov za moške in ženske v sezoni 2022/23, je poročala nemška agencija dpa.

Na splošno so pri Uefi iz anket prišli do podatka o skupno 209 milijonih obiskovalcev na nogometnih stadionih. K tem visokim številkam je veliko prispevalo 109 milijonov gledalcev v najvišjih državnih ligah. To je štiriodstotno povečanje v primerjavi s prejšnjo najboljšo vrednostjo iz sezone 2018/19. Nato je število gledalcev zaradi ukrepov v času koronske pandemije drastično padlo.

Nogometna Nemčija je številka dve v Evropi po številu gledalcev na stadionih. V Nemčiji je skupno 28,9 milijona navijačev obiskalo tekme nemških profesionalnih in amaterskih klubov za moške in ženske v sezoni 2022/23.

Na tretjem mestu sledi Španija (22,2 milijona) pred Italijo (21,4 milijona).

Uefa je objavila tudi podatek o rekordni porabi za prestope. Evropski klubi so v minulem poletju za nove igralce porabili več denarja kot kadar koli prej, in sicer 7,2 milijarde evrov. Prejšnji rekord iz poletja 2019 je bil tri odstotke nižji.

Mladi igralci so še bolj priljubljeni kot prej: več kot polovica prestopnih izdatkov je bila to poletje vložena v igralce, mlajše od 23 let.

Vir: STA
Foto:

Zadnje video vsebine

1

Motika cilja visoko: “Pričakujem velik prestop, vidim se v eni izmed najboljših petih lig” (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Nalet, ki odmeva še v dnevih po tekmi! Branilec Olimpije tekmeca pospravil na klop...Več

3

VIDEO: Prestop, ki je zaznamoval bundesligaško poletje...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Koper v Ljudskem vrtu Mariboru zadal tretji zaporedni prvenstveni poraz (VIDEO)...Več

2

Koliko jih bo Šeško moral zabiti, če želi postati najboljši slovenski bundesligaški strelec vseh časov?...Več

3

Studio Šport TV: “Primer Rogaška? Nekdo bo moral prevzeti odgovornost!” (VIDEO)...Več