šport TV 1 logo
15:10 V ŽIVO
Polfinale: Rusija - Finska IIHF SP elitne divizije 2019
šport TV 2 logo
15:15
VN Portugalske, prva dirka MXGP
šport TV 3 logo
14:30
Amiens - Guingamp Ligue 1

Uefa končala preiskavo v primeru City, o morebitni kazni še nič

Avtor: Blaž Magdič
16. 5. 2019, 19.18

Krovna evropska nogometna zveza (Uefa) je danes sporočila, da je končala preiskavo v primeru Manchester Cityja, ko so raziskovali domnevne finančne nepravilnosti. Primer bo zdaj obravnavala Uefina komisija za finančno poslovanje, podatkov o morebitni kazni za klub pa Uefa za zdaj še ni sporočila.

Uefa je sporočila, da je preiskava končana, primer pa so predali v obravnavo ustrezni komisiji, pristojni za finančno področje v evropski nogometni zvezi.

Preiskovalci, ki jih je vodil Yves Leterme, so preučevali domnevne kršitve finančnega fair playa, ki naj bi ga v Cityju zagrešili s prirejanjem listin o pokroviteljstvu; milijonska sredstva, ki so jih uradno prispevali različni pokrovitelji, naj bi namreč zagotovil sam lastnik kluba Mansour bin Zayed Al Nahyan.

City je zaradi kršitev finančnih pravil že bil kaznovan, leta 2014 so morali v Manchestru Uefi plačati 49 milijonov funtov globe. Po poročanju nekaterih medijev naj bi bila tokrat kazen v obliki prepovedi sodelovanja v ligi prvakov za določeno časovno obdobje.

Na športnih terenih gre Cityju sicer dobro, konec tedna je osvojil naslov prvaka v premier ligi s točko prednosti pred Liverpoolom, ima pa tudi še možnosti za dvojno krono, saj bo v soboto igral z Watfordom v finalu pokala FA.

 

Foto: Guliver/Getty Images
Vir: STA

Priporočamo še

1

Manchester City: kralj Anglije, a brez evropske krone...Več

2

Nejc Mravlja: “Zavesa, dol!” (blog)...Več

3

PAOK: »Zbogom, Atene!«...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Družinska naveza Gajser, Nejcu zdaj zaupajo tudi Japonci...Več

2

Ronaldo kapetanu Rome: Premajhen si, da bi lahko govoril (VIDEO)...Več

3

Srhljivi prizor Gajserjevega padca, ki bi se lahko končal zelo hudo (VIDEO)...Več