šport TV 1 logo
18:35
Finale: River Plate - Boca Juniors, druga tekma Južnoameriška liga prvakov
šport TV 2 logo
19:30
Napoli - Frosinone Serie A
šport TV 3 logo
19:30
TV Shopping

Uefa bo Milanu izrekla smešno nizko kazen

Avtor: Marko Premrl

Prihodnji teden bo Milan vedel, kako globoko bo moral seči v žep in koliko evrov nakazati Uefi, ker se ni držal parametrov finančnega fair playa.

Sprva je kazalo, da bo Uefa silovito udarila po črno-rdečih. Izrečena je bila enoletna prepoved igranja v evropskih pokalih, potem pa je Milanu uspela pritožba, tako da letos lahko nastopa v ligi Evropa. Proces se je sicer nadaljeval in v prihodnjih dneh bo znano, kolikšna bo kazen, ki jo bodo morali kljub temu plačati.

Milan je že pred meseci dal vedeti, da so pri letošnjem proračunu na stran že dali 17 milijonov evrov, a kaže, da bo kazen, tako poroča italijanski časnik Il sole 24 ore, bistveno nižja. Piše se, da bo Uefa od Milana zahtevala 5 do 7 milijonov evrov, v naslednjem letu pa se bosta strani znova usedli za mizo in predelali nov finančni načrt.

Ravno v obdobju, ko so sprejeli odločitev, da bo Milan eno leto ostal brez evropskih tekmovanj, je v klubu prišlo do menjave vodstva. Sedanje vodstvo je bistveno bolj kredibilno kot prejšnje in tudi zato Uefa ni želela močneje udrihati po rossonerih.

Podoben je bil leta 2015 potek dogodkov pri Interju. Ker so prav tako prekoračili omejitve finančnega fair playa, so morali v treh obrokih plačati 20 milijonov evrov, če se v naslednjih mesecih ne bi držali začrtanih smernic, bi morali Uefi nakazati še dodatnih 14.

 

Foto: Guliver/Getty Images

Priporočamo še

1

Gregor Gajšek: Stopicanje na mestu...Več

2

MRAVLJA: River – Boca: finale z zvrhano mero »sramu« in visoke napetosti...Več

3

Luka Modrić: prefinjenost v službi kolektiva...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Dončić v slogu Jamesa ali Jordana – sam popeljal svoje do zmage...Več

2

VIDEO: VRTILJAK Dončić, Luka v obup spravljal obrambo Bostona...Več

3

VIDEO: 3 minute poezije, Dončić s 23 točkami razbil Čarovnike...Več