šport TV 1 logo
12:25 V ŽIVO
Parma - Milan Serie A
šport TV 2 logo
13:00
Lyon - Angers Ligue 1
šport TV 3 logo
12:00
Fuchse Berlin - Kiel Bundesliga

Uefa bo Milanu izrekla smešno nizko kazen

Avtor: Marko Premrl
6. 12. 2018, 22.14

Prihodnji teden bo Milan vedel, kako globoko bo moral seči v žep in koliko evrov nakazati Uefi, ker se ni držal parametrov finančnega fair playa.

Sprva je kazalo, da bo Uefa silovito udarila po črno-rdečih. Izrečena je bila enoletna prepoved igranja v evropskih pokalih, potem pa je Milanu uspela pritožba, tako da letos lahko nastopa v ligi Evropa. Proces se je sicer nadaljeval in v prihodnjih dneh bo znano, kolikšna bo kazen, ki jo bodo morali kljub temu plačati.

Milan je že pred meseci dal vedeti, da so pri letošnjem proračunu na stran že dali 17 milijonov evrov, a kaže, da bo kazen, tako poroča italijanski časnik Il sole 24 ore, bistveno nižja. Piše se, da bo Uefa od Milana zahtevala 5 do 7 milijonov evrov, v naslednjem letu pa se bosta strani znova usedli za mizo in predelali nov finančni načrt.

Ravno v obdobju, ko so sprejeli odločitev, da bo Milan eno leto ostal brez evropskih tekmovanj, je v klubu prišlo do menjave vodstva. Sedanje vodstvo je bistveno bolj kredibilno kot prejšnje in tudi zato Uefa ni želela močneje udrihati po rossonerih.

Podoben je bil leta 2015 potek dogodkov pri Interju. Ker so prav tako prekoračili omejitve finančnega fair playa, so morali v treh obrokih plačati 20 milijonov evrov, če se v naslednjih mesecih ne bi držali začrtanih smernic, bi morali Uefi nakazati še dodatnih 14.

 

Foto: Guliver/Getty Images

Priporočamo še

1

Moderni Ajax veliko dolguje Johanu Cruyffu...Več

2

Nejc Mravlja: Bo 100 milijonov dovolj za nakup Hazarda?...Več

3

Nedelja za zgodovino: Gajser na robu solz z navijači pel himno (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Ivo Jan: Jan Muršak se je odločil, da ne bo zraven (video)...Več

2

VIDEO: Kraljevski dve minuti in dve epski mojstrovini Iličića...Več

3

VIDEO: Tim Gajser razveselil slovenski ovinek in švignil mimo Cairolija...Več