single
[1175]
138906

UAE Team Emirates potrdil prevzem slovenske ženske kolesarske ekipe

Avtor: Kenny Jan
12. 10. 2021, 18.35

Kolesarsko moštvo UAE Team Emirates je v torek na uradni spletni strani potrdilo, da prevzelo licenco italijansko-slovenske ženske ekipe Ale BTC Ljubljana in dirkalo v svetovni seriji v sezoni 2022.

Novica o tem je prišla le nekaj dni potem, ko so vzniknile govorice, da naj bi se moštvo, za katerega dirkata tudi slovenski as Tadej Pogačar in njegov rojak Jan Polanc, odločilo za vlaganje v ženski program kolesarstva.

Danes je namero o prevzemu licence italijansko-slovenske ekipe razkril menedžer ekipe UAE Švicar Mauro Gianetti. “Z zadovoljstvom lahko naznanimo namero, da ustvarjamo žensko ekipo, ki bo nastopala v svetovni seriji pod imenom UAE Team Emirates. Naša namera je, da razvijamo kolesarstvo kot del globalnega projekta, ki smo ga začeli leta 2017,” je dejal švicarski funkcionar in nekdanji kolesar.

“Skupaj z Ale BTC Ljubljana smo našli pravo priložnost, skupaj z Mednarodno kolesarsko zvezo pa bomo pripravili vso potrebno dokumentacijo, da v svetovni seriji ženskega kolesarstva začnemo novo zgodbo s 1. januarjem 2022,” je še dodal Gianetti. Ko bodo vsi dokumenti urejeni, bo moštvo iz Združenih arabskih emiratov predstavilo projekt in ekipo za prihodnjo sezono.

Ta naj se po nedavnih navedbah Cyclingnews, za kolesarstvo specializiranega portala, ne bi preveč spremenila. Letos sta bili del moštva Ale BTC Ljubljana tudi dve slovenski kolesarki, Urša Pintar in Eugenia Bujak, a obema po koncu letošnje sezone poteče pogodba. Različni mediji, med njimi tudi Velonews, poročajo, da naj bi mesto v ekipi zasedla tudi Urška Žigart, zaročenka Tadeja Pogačarja.

V letošnji sezoni je ekipa Ale BTC Ljubljana na lestvici Ucija na četrtem mestu, najboljša posameznica pa je Švicarka Marlen Reusser na šestem. Specialistka za vožnjo na čas bo sicer v letu 2022 dirkala za najboljšo žensko ekipo na svetu SD Worx.

Vir: STA
Foto: Sportida

Zadnje video vsebine

1

Blešči se od zlata! Šampion Verstappen predstavil svojo novo opremo (VIDEO)...Več

2

Smučar ali hokejist? Kako se je Blažič odločil za poklic košarkarja (video)...Več

3

Zoran Dragić: Ob povratku je bilo kar malo čudno, imam pa veliko motivacijo...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Dobrodelni Memorial Milana Ščulca pripadel Kopru...Več

2

Luka Modrić, ubrani mojster neskončne simfonije...Več

3

Prva violina HRC Honde začela s pripravami na novo sezono (FOTO)...Več