single
[3]
158151

Tyler Herro najboljši šesti igralec NBA

Avtor: Marko Premrl
4. 5. 2022, 08.58

Košarkar Miami Heat Tyler Herro je prejel nagrado za najboljšega šestega igralca severnoameriške lige NBA za sezono 2021/22. Čeprav je zares zablestel šele v končnici prvenstva, pa je Herro dobre predstave kazal že vso sezono s klopi. V izboru za nagrado je prejel 96 od 100 možnih glasov za prvo mesto.

Kot so sporočili iz vodstva lige NBA, je Herro po izboru športnih novinarjev in predstavnikov televizijskih hiš v ZDA in Kanadi zbral 488 točk. Drugi je bil Kevin Love (Cleveland Cavaliers) z 214 točkami, tretji pa Cameron Johnson (Phoenix Suns) s 128.

“Z ekipo poskušamo osvojiti prvenstvo, zato sem sprejel to vlogo, ne glede na to, ali to zame pomeni začetno peterico ali vstop v igro s klopi. Preprosto sem vesel, da pomagam tej ekipi in z veseljem sprejmem svojo vlogo,” je prejšnji mesec ob nominaciji dejal Herro, ki je prvi igralec vročice s to nagrado.

Obenem je šele peti v ligi NBA, ki mu je s klopi uspelo doseči povprečje vsaj 20 točk (ob najmanj 50 odigranih tekmah) vse od sezone 1970/71, ko so v ligi začeli beležiti to statistiko.

To sezono je v rednem delu pomagal Miamiju do prvega nosilca vzhodne konference. V konferenčnem polfinalu ta čas Miami v boju na štiri zmage vodi proti Philadelphia 76ers z 1:0.

 

Foto: Guliver Image
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

Pancar: ”Če bom pridno delal, sem prepričan, da bo prišel moj čas!” (VIDEO)...Več

2

Darijan Matić – “zlati” kapetan Olimpije in del Murinega sanjskega vzpona...Več

3

Bundesliga: Pregled sezone 2021/22 (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Matić za ŠTV: Obdobje v Olimpiji najlepše v karieri!...Več

2

Puš pred začetkom SP elitne divizije: “Prvak je lahko 8 ekip!”...Več

3

Poslovnež, ki je Koper vrnil na nogometni zemljevid: ”V nogometu ni garancije za uspeh!”...Več