single
[38]
141449

Tuškova izpustila zadnji nastop, popoldan plavalci v boj za odličje

Avtor: Marko Premrl
7. 11. 2021, 09.26

Zadnji dan evropskega prvenstva v plavanju v 25-metrskih bazenih v Kazanu je Ravenčanka Daša Tušek zaradi slabšega počutja odpovedala nastop na 400 m prosto. Popoldan pa se bodo predstavili še zadnji trije slovenski finalisti, ki bodo napadali 101. slovensko odličje na velikih tekmovanjih.

Ob 16.36 bo v finalu na 50 m prsno nastopil Peter John Stevens, ob 16.41 pa med osmerico finalistk v disciplini 200 m prosto še Katja Fain in Janja Šegel.

Najbližje odličju je Fainova. V polfinalu je bila prepričljivo najboljša Nizozemka Marrit Steenbergen z dosežkom 1:53,48. Z 1:54,38 je bila druga Fainova, Janja Šegel pa je z 1:55,71 dosegla šesti izid. Dosežek Fainove je bil kar dobre pol sekunde boljši od rezultata Nemke Isabel Marie Gose, zmagovalke prvega polfinala, skupno četrta Čehinja Barbora Seemanova pa je za njo zaostala skoraj sedem desetink.

Izkušeni Peter John Stevens je imel na tekmovanju v mestu ob Volgi tokrat tudi obilico sreče, da se je s 26,20 skozi šivankino uho kot osmi prebil v finale. Pred Izraelcem Kristianom Pitschuginom je imel vsega stotinko sekunde prednosti.

Boj za kolajne je za Stevensa skoraj nemogoč, a sprinterski finali so vedno tudi igra živcev. V ospredju sta bila v polfinalu razred zase Italijan Nicolo Martinenghi in Turek Emre Sakci, ki sta s 25,37 in 25,38 vsak v svoji predtekmovalni skupini poskrbela za nov rekord prvenstev. Za njima skupino favoritov s 25,43 zaokrožuje Belorus Ilija Šimanovič.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

Neverjetna trojna obramba vratarja Regensburga! (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Sporna enajstmetrovka za zmago Bayerna...Več

3

VIDEO: Sellouki, mariborski nogometni samouk...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Šimundža: Nisem nezamenljiv, v stilu mariborske šole si sam nalagam pritisk...Več

2

VIDEO: Šport TV, Olimpija in Mura v akciji “30 sekund ti lahko reši življenje”...Več

3

NAPOVED TEDNA: Začetek na ledu, konec v Celju...Več