pismo ikona
šport TV 1 logo
01:00
Fiorentina - Milan Serie A
šport TV 2 logo
01:30
Beijing Sport University - Vojvodina SEHA Liga
šport TV 3 logo
01:00
Toulouse - Marseille Ligue 1

Turnir na Bledu dobra popotnica za priprave na SP

Avtor: Marko Premrl
10. 2. 2019, 11.47

V soboto se je na Bledu končal turnir evropskega izziva, na katerem sta slovenska hokejska reprezentanca in selektor Ivo Jan preverjala pripravljenost ekipe in tudi že dobila veliko odgovorov pred ključnim nastopom sezone, aprilskim drugoligaškim svetovnim prvenstvom. Ocena je dobra, meni selektor, čeprav z lepotno napako poraza zadnji dan.

Rok Tičar

“Malo sem razočaran. Še posebej s prvo tretjino sem bil kar precej razočaran, druga pa je bila boljša. A ko ne začneš tekme tako, kot je treba, porabiš preveč energije za lov tekmeca, fantje postajajo nervozni … tokrat si zmage nismo zaslužili,” je Jan priznal po sobotni tekmi z Belorusijo in porazu po podaljšku z 2:3.

Pred tem je Slovenija premagala Madžarsko s 4:1 in Italijo z 2:1. “Nekatere stvari morajo igralci razčistiti sami, velik pomen ima psiha. Fantje so začutili, da imajo podporo trenerskega štaba, kar sicer nikoli ni bilo vprašanje. Izpostavil bi prisotnost, željo vseh, ki so bili tukaj, zelo sem vesel za Miho Zajca, za njegova dva zadetka, lepo je opozoril nase,” je nekaj dobrih stvari strnil Jan. “Bilo je dovolj pozitivnih stvari, nekaj pa jih bo treba še izpopolniti. Največja šola pa je, da če ne bomo šli od začetka tako, kot je treba, bomo imeli težave s skoraj vsakim tekmecem,” še opozarja selektor.

“Na prvem turnirju v Minsku nismo veliko pričakovali, pa smo bili pozitivno presenečeni, nekateri so bili tudi zdaj tukaj in so se dobro dokazali. O sladkih ali kislih skrbeh bomo razmišljali pozneje, klubska sezona je še dolga in marsikaj se lahko zgodi. Želim si, da fantje čim dlje igrajo v klubih in pridejo v reprezentanco lačni igranja,” je blejski del priprav sklenil Jan.

To je bil zadnji turnir v pripravah, pred SP bo Slovenija odigrala le še posamične prijateljske tekme. “Ekipe, ki se ne uvrstijo v končnico, končajo že marca, prvenstvo pa je konec aprila. Nekaj bomo zanesljivo organizirali za te igralce, mislim, da bodo že od 1. aprila v pogonu tisti, ki ne bodo več v klubih,” pa je načrt dela v bližnji prihodnosti pred SP razkril Jan.

Med zadovoljnimi na Bledu je bil tudi izkušeni Rok Tičar, ki je prvič po dolgem času spet zaigral v “svojem” napadu z Robertom Saboličem in Žigo Jegličem. “Mislim, da smo si spet ustvarili ogromno priložnosti, delali smo tudi nekaj napak, kar so tekmeci s pridom izkoriščali. Zanesljivo je treba popraviti realizacijo, bilo pa je veliko pozitivnega. Ogromno priložnosti, se bo pa treba še malo zbrati v ključnih trenutkih,” je turnir ocenil Tičar.

“Vsakič se z veseljem odzovem. Super je bilo spet igrati z njima. Mislim, da z novim selektorjem ni spremenilo veliko. Ko prideš, moraš dati vse od sebe. Imamo ogromno novih fantov, odigrali so super, oddelali svojo nalogo. Sezona je v polnem teku, upam, da bomo vsi zdravi in imeli dobre priprave. Potem pa bomo šli v Kazahstan čim bolje pripravljeni in šli po dober rezultat,” si je po Bledu zaželel Tičar.

 

Aprilsko hokejsko SP si boste lahko v živo ogledali tudi v prenosih na ŠTV.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več