single
[6]
204755

Turki presenetili Srbijo in poslali resno opozorilo Slovencem

Avtor: Blaž Magdič
30. 9. 2023, 19.14

Slovenski odbojkarji so uspešno odprli kvalifikacije za nastop na olimpijskih igrah. V Tokiu so v skupini B gladko premagali Tunizijo, a časa za počitek ne bodo imeli, saj jih že v nedeljo čakajo naslednji tekmeci, to bodo zelo nevarni Turki, ki jih vodi nekdanji slovenski selektor Alberto Giuliani.

Turke sicer nihče ni omenjal, da bi se lahko vmešali v boj za prvi dve mesti, ki vodita v Pariz, več možnosti so strokovnjaki pripisovali
Američanom, Slovencem, Japoncem in Srbom, a so že na prvi tekmi pokazali, da lahko vsakemu prekrižajo račune. Z odlično igro – predvsem so blesteli v bloku, so presenetili Srbe.

Da pa so kakovostna ekipa, so potrdili že na minulem evropskem prvenstvu. Začeli ga sicer niso najbolje, šele v zadnji tekmi predtekmovanja so si zagotovili napredovanje v osmino finala, v kateri pa so v Varni namučili ravno Slovence. Vodili so z 2:0 v nizih, a so Slovenci, pozneje bronasti na prvenstvu, z borbenostjo, izkušnjami in tudi nekaj sreče v končnicah naslednjih treh prišli do preobrata ter se izvlekli iz zelo neugodnega položaja.

Turki so v Tokio prišli s praktično isto zasedbo, tako da skrivnosti ne bo. Ekipi so odlično poznata, za razliko od Varne pa se Slovenci bolj zavedajo nevarnosti, ki jim jo lahko povzročijo tekmeci. Zavedajo se, da bo veliko odvisno od sprejema in tudi od organizatorja igre, za razliko od evropskega prvenstva bo tokrat v tej vlogi Dejan Vinčić, ki je zamenjal poškodovanega Gregorja Ropreta.

“Potrebno bo biti zbran in osredotočen na našo igro. Nikakor Turkom ne smemo dovoliti, da bi bili oni tisti, ki bodo narekovali potek tekme. Predvsem pa se moramo prej prebuditi, kot smo se na tekmi proti Tuniziji,” pred dvobojem poudarja srednji bloker Alen Pajenk.

Turška reprezentanca premore nekaj zelo dobrih posameznikov. Izpostaviti velja korektorja Adisa Lagumdžijo, ki je eden najboljših na svetu. Prav tako sta na tekmi s Srbijo blestela blokerja Mert Matić in Bedirhan Bülbül, skupaj sta zbrala kar 11 blokov.

Tekma se bo tako kot prva začela ob 3. uri po slovenskem času.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Romunke po drami z obrambo v zadnjih sekundah do zmage nad Brazilkami...Več

2

Dobrosrčna poteza Tima Gajserja: Mladi navijač prejel dres in od sreče kar zajokal (VIDEO)...Več

3

Gerčar o Pradu: V najboljši formi je bil v začetku sezone (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sijajen uvod EURA za Slovenijo: Četa Matjaža Keka odščipnila točki favorizirani Danski...Več

2

Šeško tik pred podpisom nove pogodbe...Več

3

Bundesliga ponudila nov čudež: Po porazu s tremi, do zmage s štirimi goli za obstanek v ligi! (VIDEO)...Več