single
[15]
146666

Tudi tretja tekma novoletne turneje Kobayashiju, Slovenci brez odmevne uvrstitve

Avtor: Klemen Verlič
5. 1. 2022, 18.26

Lovro Kos je po dveh tekmah novoletne turneje smučarjev skakalcev zasedal tretje mesto, tretja tekma, ki je bila namesto v Innsbrucku izjemoma v Biscofshofnu, pa mu je najbrž preprečila, da bi se na zadnji tekmi boril za stopničke. Zaradi padca pri doskoku prve serije, je zasedel šele 25. mesto, v skupnem seštevku pa padel na sedmo mesto.

Prvo avstrijsko tekmo turneje je tako kot dve prvi v Nemčiji je dobil Japonec Ryoyo Kobayashi, ki je za 4,7 točke premagal vodilnega po prvi seriji, Norvežana Mariusa Lindvika in se povsem približal dosežku izpred treh let, ko je prav tako dobil vse štiri tekme turneje. Tretje mesto je tokrat zasedel še en Norvežan, Halvor Enger Granerud, ki je tretji tudi v skupnem seštevku.

Najboljši Slovenec v Bischofshofnu je bil Timi Zajc, zasedel je 14. mesto, Peter Prevc pa se je moral po slabem drugem skoku zadovoljiti z 28. mestom.

Kos je v prvi seriji skočil 136 metrov, daljava, ki je bila blizu najboljših, pa mu je sploh omogočila, da se je zaradi posebnega pravila sploh uvrstil v finale. Njegov rezultat je bil po porazu v slovenskem dvoboju s Prevcem šele 45., a je vseeno dobil še eno priložnost.

V drugo je spet pokazal odličen skok, ponovil daljavo iz prve serije, a ni tvegal s telemarkom, zato je izgubil dodatne točke in pridobil le šest mest.

“Škoda za padec, zdaj vidim, kje bi lahko bil. Drugi skok je bil še boljši od prvega, padec mi ni vzel samozavesti. Bomo videli, kaj se lahko na zadnji tekmi še naredi,” je po drugem nastopu dejal skakalec ljubljanske Ilirije.

Kos je bil eden treh Slovencev, ki so se uvrstili v finalno serijo. Prevc je po prvi seriji osmi, Timi Zajc pa 22., potem ko je sicer izgubil dvoboj proti Avstrijcu Janu Hörlu, vendar je bil njegov skok dovolj dober za uvrstitev med srečne poražence.

Prevc ga je v drugem poskusu povsem polomil, padel na 28. mesto, tako da je bil najboljši Slovenec Zajc, ki je bil v drugo še nekoliko boljši in je napredoval na 14. mesto.

Laniška, ki je nastopil kot prvi in je imel v sneženju zaradi tega nekoliko slabše pogoje, je premagal Norvežan Johann Andre Forfang, Žigo Jelarja Japonec Naoki Nakamura, Žaka Mogela pa Poljak Jakub Wolny. Lanišek je zasedel 37., Jelar 45., Mogel pa 50., zadnje mesto.

V petek bo v Bischofshofnu še ena tekma, zadnja na turneji.

Foto: Sportida.com
Vir. STA

Zadnje video vsebine

1

Blešči se od zlata! Šampion Verstappen predstavil svojo novo opremo (VIDEO)...Več

2

Smučar ali hokejist? Kako se je Blažič odločil za poklic košarkarja (video)...Več

3

Zoran Dragić: Ob povratku je bilo kar malo čudno, imam pa veliko motivacijo...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Dobrodelni Memorial Milana Ščulca pripadel Kopru...Več

2

Luka Modrić, ubrani mojster neskončne simfonije...Več

3

Prva violina HRC Honde začela s pripravami na novo sezono (FOTO)...Več