" />
pismo ikona
šport TV 1 logo
01:00
Sassuolo - Napoli Serie A
šport TV 2 logo
01:15
Marseille - Angers Ligue 1
šport TV 3 logo
01:00
Amiens - Marseille Ligue 1

Tudi Rusija zaustavlja izvajanje dopinških kontrol

Avtor: Blaž Magdič
28. 3. 2020, 19.08

Tako kot številne druge države, je tudi Rusija zaradi pandemije koronavirusa ustavila izvajanje dopinških kontrol. "Lahko se popolnoma zanesete na nas," je javnosti zagotovil prvi mož Rusada Jurij Ganus, ki pravi, da laboratoriji še vedno nadaljujejo analizo odvzetih vzorcev, o tem, kdaj bodo vnovič začeli s testiranji pa bo javnost obveščena.

Rusada je bila v zaustavitev dela prisiljena, saj je ruski predsednik Vladimir Putin zaradi zajezitve širjenja pandemije odredil zaustavitev vseh nenujnih del.

Ukrep pa ima lahko dolgoročnejše posledice, posebej, če bo odvzem vzorcev časovno daljše narave. Svetovna protidopinška agencija je zahtevala izključitev ruskih športnikov z vseh večjih tekmovanj, upravičeni do nastopov so le športniki, ki so redno testirani in lahko nastopajo pod nevtralnimi zastavami.

Rusija se je na odločitev Wade sicer pritožila na Mednarodno športno arbitražno razsodišče (Cas), ki pa primera še ni obravnavala.

A poročila o začasni zaustavitvi izvajanja kontrol prihajajo tudi iz drugih držav. Med prvimi, kjer so to naznanili javnosti, so bili v Nemčiji. Tam zdaj razmišljajo o izvajanju kontrol s pomočjo video nadzora.

 

Foto: Guliver/Getty Images
Vir: STA

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več